ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Θανάσης Κατερινόπουλος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά, αν ο Πρόεδρος…»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά, αν ο Πρόεδρος…»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά, αν ο Πρόεδρος…»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έμπειρος αξιωματικός εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» και τη Δήμητρα Λαοπόδη για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών, αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Αποκαλύψεις  για Πισπιρίγκου και δολοφονία Σκαφτούρου

Σύμφωνα με το Θ. Κατερινόπουλο, ο Σαφτούρος ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Greek mafia. Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε παρουσία μελών της οικογένειας του ανέφερε: «Έχει αλλάξει δεδομένα το έγκλημα. Από το 2017 έχουν γίνει 25 δολοφονίες, ανθρώπων της νύχτας ή Greek mafia, όπως θέλουν να την λένε. Δεν έχει εξιχνιαστεί καμία δολοφονία, γιατί κυριαρχεί ο νόμος της ομερτά σε αυτούς τους κύκλους. Φυσικά είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι στο απυρόβλητο. Είναι ανάμεσα μας, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας. Υποψιάζομαι ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ως προς την εξιχνίαση. Όχι πως δεν θέλουν οι αξιωματικοί, αλλά το σύστημα είναι πολύ σκληρό, με
αποτέλεσμα να βρίσκουν τοίχο». Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για τη δολοφονία του Σαφτούρου από Έλληνες , ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε ότι επρόκειτο για ανθρώπους που στην αρχή μίλησαν Αλβανικά με μετά Ελληνικά. «Δεν ήταν τυχαίο ότι η δολοφονία έγινε το Πάσχα. Ούτε ότι έγινε μέσα στη βίλα του στα Δερβενοχώρια και δεν έγινε στο σπίτι που έμενε μόνιμα στο Σχιστό Κορυδαλλού».

Αναφορικά με τις ποινές  υποστήριξε ότι είναι «ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Πολιτεία, είναι οι ποινές που επιβάλλονται στο οργανωμένο έγκλημα. Επίσης κάτι πρέπει να γίνει και με το σωφρονιστικό σύστημα».

Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι  η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο πρώτο παιδί δεν έδωσε πολύ σημασία. «Άκουσε αυτά που είπαν η μαμά και ο μπαμπάς. Δυστυχώς και στο δεύτερο παιδί δεν δόθηκε μεγάλη σημασία. Είναι δυνατόν» αναρωτήθηκε «να δίνουν στον πατέρα να μεταφέρει τα όργανα του παιδιού στα Γιάννενα; Αυτά είναι τραγικά πράγματα… Κι από την άλλη με τι κουράγιο εκείνος ο πατέρας μετέφερε τα όργανα του παιδιού του; Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι ιατροδικαστές, που ανέλαβαν θα μπορέσουν να βγάλουν άκρη.

Η κεταμίνη και το σεμινάριο εγκληματολογίας

Σχετικά με την κεταμίνη ο Θ. Κατερινόπουλος εκτίμησε ότι επειδή η κεταμίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών σαν υποκατάστατο, κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά.

«Η Πισπιρίγκου παρακολούθησε σεμινάριο με θεματολογία στο μυαλό ενός δράστη. Είπαν ότι το πλήρωσε ο Μάνος με 590 ευρώ. Μάλιστα λένε ότι δεν είχαν χρήματα για να μεταφερθούν τα όργανα, είχαν όμως για να παρακολουθήσει η Πισπιρίγκου σεμινάριο; Πιστεύω ότι αυτή η κυρία δεν ήταν μόνη, ούτε ως προς την εξεύρεση της κεταμίνης. Πιστεύω ότι είναι από την μαύρη αγορά. Δικοί της άνθρωποι που κάνουν χρήση, ας ψάξουν οι ανακριτικές αρχές», ανέφερε ο Θ. Κατερινόπουλος

Όσον αφορά τα σπαθιά που υπήρχαν στο σπίτι της Κούστα, υποστήριξε «ο πατέρας της ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής , με καταγωγή από τους Γιαννόπουλους Βάλτου. Όλοι οι αξιωματικοί της χωροφυλακής, πριν ενοποιηθούν τα σώματα, λάμβαναν ένα ξίφος. όταν έμπαιναν στην σχολή αξιωματικών και ένα όταν τελείωνε και του το απένειμε τότε ο βασιλιάς και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτά τα ξίφη είναι πανάκριβα. Όσο πιο παλιό είναι τόσο μεγαλύτερη συλλεκτική αξία έχει. Έγινε έρευνα από τις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές στο σπίτι της γιαγιάς. Βρέθηκαν τα ξίφη;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Κατερινόπουλος.

Περί της υποψηφιότητάς του

«Ο νομός μας έχει τόσους πολλούς ικανότατους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, είτε έχουν δουλέψει στη ζωή τους, είτε όχι…»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται εσχάτως για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο ίδιος μιλώντας στο «Δυτικά Fm» για την πιθανότητα επανόδου του στην εκλογική κονίστρα άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοικτό. «Αν με φωνάξει ο Πρόεδρος και η αρμόδια επιτροπή θα κάνουμε μια κουβέντα… Δεν το βλέπω πιθανό, αλλά δεν μπορώ  και να το αποκλείσω» είπε σιβυλλικά.

Με ακόμη μεγαλύτερο  νόημα ο Θ. Κατερινόπουλος πρόσθεσε : «έχει ο νομός μας τόσους πολλούς ικανότατους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, είτε έχουν δουλέψει στη ζωή τους, είτε όχι…»

«Αν ο Πρόεδρος επιλέξει να με κατεβάσει εδώ, θα το σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά» ανέφερε ο Θ. Κατερινόπουλος ευχόμενος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές να αναδειχθούν άνθρωποι έντιμοι, χωρίς «σκοτεινό ή γκρίζο παρελθόν» και άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους.

Πειραιάς: 66χρονος έπεσε στο λιμάνι κι ανασύρθηκε νεκρός από το λιμενικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr