ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΘα υπερασπιστεί κάποιος τη νομιμότητα;

Θα υπερασπιστεί κάποιος τη νομιμότητα;

Θα υπερασπιστεί κάποιος τη νομιμότητα;

Θα υπερασπιστεί κάποιος τη νομιμότητα;

Ενόψει της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών υπερθεμάτισε –και καλά έκανε- χθες η κυβέρνηση τον κίνδυνο να δημιουργηθούν εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Η αντιπολίτευση απάντησε λίγο – πολύ ότι η κυβέρνηση τα λέει αυτά για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς γνώριζε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την εξαίρεσή της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σημασία όμως δεν έχει τι λέει η κυβέρνηση και τι λέει η αντιπολίτευση. Σημασία έχει κάποια στιγμή να δούμε τη νομιμότητα σε αυτή την χώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα η απεργία της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) είχε κηρυχθεί παράνομη από τα Δικαστήρια, όμως στους καταπέλτες των πλοίων είδαμε σκηνές απείρου κάλλους ανάμεσα στους απεργούς και τους επιβάτες.

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση όμως υποστήριξαν τη νομιμότητα.Με παράνομη την απεργία η κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου είναι παρακώλυση συγκοινωνιών. Πήγε κανείς αυτόφωρο; Όχι…

Χθες κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά) η σημερινή νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Αυτή τη φορά θα τολμήσει κανείς να υπερασπιστεί τη νομιμότητα;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί για το πόρισμα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr