ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΘα υπάρξει λύση για τον πεζόδρομο της Πανοπούλου; – Επιτροπή Δήμου: «Έλεγχοι και ίσως τροποποίηση στο σχέδιο πόλης αν απαιτείται»

Θα υπάρξει λύση για τον πεζόδρομο της Πανοπούλου; – Επιτροπή Δήμου: «Έλεγχοι και ίσως τροποποίηση στο σχέδιο πόλης αν απαιτείται»

Θα υπάρξει λύση για τον πεζόδρομο της Πανοπούλου; – Επιτροπή Δήμου: «Έλεγχοι και ίσως τροποποίηση στο σχέδιο πόλης αν απαιτείται»

Θα υπάρξει λύση για τον πεζόδρομο της Πανοπούλου; διερωτάται η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία η επιτροπή του Δήμου Αγρινίου απαντά μεταξύ άλλων: «έλεγχοι και ίσως τροποποίηση στο σχέδιο πόλης αν απαιτείται».

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: 

Το πρόσφατο άρθρο της «Σ» σχετικά με τον «Τραγέλαφο στον πεζόδρομο Πανοπούλου» είχε συνέχεια καθώς, όπως φαίνεται είναι μια υπόθεση με παλιές «ρίζες» και περισσότερες διαστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στον πεζόδρομο Πανοπούλου (όπισθεν ιδιωτικής κλινικής) μόνο ευταξία δεν επικρατεί και σεβασμός του δημόσιου χώρου, καθώς παρκάρουν αυτοκίνητα το απόγευμα και δεν λείπουν τα σημεία, όπου υπάρχουν περιφράξεις, όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ με ράμπα που έχει κλείσει με πλέγμα με ηλεκτροσυγκόλληση.

Η εκτίμηση ήταν ότι αυτό έχει γίνει πιθανώς για να μην κατεβαίνουν μηχανάκια στον πεζόδρομο, όμως φαίνεται ότι υπάρχει θέμα ιδιοκτησίας στην περιοχή, καθώς επικοινώνησε πολίτης που φέρεται να έχει τίτλους ιδιοκτησίας για τον περιφραγμένο χώρο, ο οποίος και ουδέποτε απαλλοτριώθηκε για να γίνει η ράμπα ως μέρος του συνολικού πεζόδρομου.

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου, Αλ. Αντωνίου, μετέβη προσωπικά για αυτοψία στο σημείο και τόνισε ότι άμεσα συντάσσει έκθεση προς την Αστυνομία και τον Δήμο, ώστε να πράξουν ό, τι προβλέπεται.

Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν αρνείται ότι από τον Μάιο κι εντεύθεν η ράμπα έχει κλείσει την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέσο μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων και καροτσιών, για παράδειγμα, αλλά θεωρεί ότι λειτούργησε με βάση τη νομιμότητα. Όπως, εξηγεί, είναι κι ο ίδιος Αγρινιώτης και θέλει να έχουν πρόσβαση τα παιδιά και τα ΑμεΑ στο σημείο, όμως έχει τίτλους ιδιοκτησίας για το συγκεκριμένο κομμάτι (και για ένα ακόμη σε παρακείμενο χώρο) και από όταν έγιναν τα έργα του πεζόδρομου ουδέποτε του αποδόθηκε ό,τι δικαιούται.

Όπως εξηγεί, έκανε έγγραφο προς το Δήμο, αλλά και την Αστυνομία ζητώντας εντός δύο μηνών να γίνει ότι προβλέπεται από τον πρώτο, αλλά δεν πήρε απάντηση και στα μέσα Μαΐου προέβη στην περίφραξη αποστέλλοντας στην Αστυνομία και το έγγραφο με την πολεοδομική άδεια που διαθέτει.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αγρινίου, τώρα, το ζήτημα είναι ότι, και στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε άλλα εξίσου εμφανή, φαίνεται να μην ανταποκρίνεται η σημερινή απεικόνιση του χώρου με το πολεοδομικό σχέδιο που υπάρχει. Με λίγα λόγια, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι στο παρελθόν και προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες για τον πεζόδρομο, αρκετοί γύρω ιδιοκτήτες ήρθαν σε κάποιες άτυπες συζητήσεις με τις τότε Αρχές, που όμως τώρα πιθανώς πρέπει να επανεκτιμηθούν.

Μόλις πριν δύο μέρες, μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγρινίου και η απόφαση που πάρθηκε αναφέρει ότι η μόνη λύση πλέον (σ.σ. υπάρχει άλλο σημείο στον πεζόδρομο με παρέμβαση η οποία είναι πέρα από κάθε λογική, πολύ πιο χαρακτηριστική) να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος στα έγγραφα ιδιοκτησίας, για όσους διατηρούν απαιτήσεις από το Δήμο στον πεζόδρομο και γύρω, ώστε να μην εξακολουθεί κάποια αδικία σε βάρος τους, αλλά να αποκατασταθεί και η ευταξία στο πολυσύχναστο σημείο. Εν ολίγοις θα γίνουν μετρήσεις για όλους και όπου οι ιδιώτες έχουν δίκιο θα γίνει τροποποίηση του σχεδίου πόλης και θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Μένει να δούμε την εξέλιξη σε όλα τα παραπάνω, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να γίνει ό, τι είναι δίκαιο και για τους ιδιώτες, αλλά και για τον υπερπολύτιμο κοινόχρηστο αστικό χώρο.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Θα υπάρξει λύση για τον πεζόδρομο της Πανοπούλου; - Επιτροπή Δήμου: «Έλεγχοι και ίσως τροποποίηση στο σχέδιο πόλης αν απαιτείται»

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Σημειωτόν η ανανέωση του στόλου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ