ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΘα βρει ο Παπαθανάσης κάποια εμβληματική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία όπως είπε τον Μάρτιο;

Θα βρει ο Παπαθανάσης κάποια εμβληματική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία όπως είπε τον Μάρτιο;

Θα βρει ο Παπαθανάσης κάποια εμβληματική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία όπως είπε τον Μάρτιο;

Θα βρει ο Παπαθανάσης κάποια εμβληματική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία όπως είπε τον Μάρτιο;

Διαβάσαμε ότι την Δευτέρα συγκροτήθηκε σε σώμα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, η επιτροπή για τον χαρακτηρισμό επενδυτικών σχεδίων ως «Εμβληματικών Επενδύσεων Εξαιρετικής Σημασίας» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4864/2021 περί Στρατηγικών Επενδύσεων.

Με λίγα λόγια, στρατηγικές επενδύσεις θα αιτούνται να χαρακτηριστούν ως «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας» με σκοπό να λάβουν τα κίνητρα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων και η επιχορήγηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Επιτροπή θα έχει επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που θα γνωμοδοτούν αλλά φυσικά οι αποφάσεις θα είναι πολιτικές. σε τελική ανάλυση.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «τα εμβληματικά έργα σηματοδοτούν την Ελλάδα που καινοτομεί σε τομείς τεχνολογίας αιχμής και που ταυτόχρονα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των ταλέντων που διαθέτει σε πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα”.

Κάπου εκεί θυμηθήκαμε ότι ο κ. Παπαθανάσης έλκει την καταγωγή του από το Αγρίνιο και ότι την τελευταία φορά που ήρθε στην περιοχή ως καλεσμένος του κόμματός του είχε πει τον Μάρτιο πως “είναι ευκαιρία να δούμε στρατηγικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία“.

Να δούμε, λοιπόν, αν προταθεί κάποια στρατηγική επένδυση για την περιοχή μας, κάποια που θα μπορεί μετά να αιτηθεί να χαρακτηριστεί ως “εμβληματική”. Κάτι μεγαλόπνοο με το Πλατυγιάλι ή με την Τριχωνίδα ας πούμε.

Ή ακόμη καλύτερα κάποια επένδυση από την φαρμακοβιομηχανία που ανθεί και-όπως επίσης μάθαμε χθες-με την κατάργηση του claw back στα φάρμακα θα πάρει μισό δις για χρηματοδότηση άμεσα, το 85% σε ελληνικές εταιρίες.

Γιατί, δηλαδή, να μην κοιτάξει κανείς μια μονάδα σε έναν παρατημένο νομό, σε μια πόλη με τόση ανεργία;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Πατέρας» και «προστάτης» των έργων ο ΣΥΡΙΖΑ Οινιάδων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ