ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας Eκκλησίας”, δήλωσε ο κ. Δαμασκηνός (video)

“Θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας Eκκλησίας”, δήλωσε ο κ. Δαμασκηνός (video)

“Θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας Eκκλησίας”, δήλωσε ο κ. Δαμασκηνός (video)

Φανερά συγκινημένος λίγη ώρα μετά την εκλογή του στη θέση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, αναφέρθηκε στη βασική του προτεραιότητα που δεν είναι άλλη από την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας.   

Όπως ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του , έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που του ανέθεσαν οι άγιοι συνοδικοί αρχιερείς και πρωτίστως ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος στους ώμους του και υποσχέθηκε ότι θα αναλώσει και θα προσφέρει κάθε ικμάδα των σωματικών και πνευματικών του δυνάμεων στη διακονία ενός ευλαβέστατου κλήρου, ενός υπέροχου, παραδοσιακού και φιλοπρόοδου λαού.

“Θα εργαστώ, θα κηρύξω και θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας Eκκλησίας. Σας παρακαλώ να προσεύχεστε για μένα. Όσοι μπορείτε την Κυριακή στην εις Επίσκοπον χειροτονία μου και όσοι δεν μπορέσετε να έρθετε, να ενώσετε όλοι μαζί της προσευχές σας έτσι ώστε με τη χάρη του Θεού να κατασταθώ άξιος Επίσκοπός σας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video:


Η χειροτονία του  κ. Δαμασκηνού, θα τελεσθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου για νέο Μητροπολίτη: “Περιμένουμε με χαρά να τον υποδεχθούμε εγκάρδια στην Ιερή μας Πόλη”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ