ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις – Ημερομηνία κλειδί η 14η Μαϊου

Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις – Ημερομηνία κλειδί η 14η Μαϊου

Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις – Ημερομηνία κλειδί η 14η Μαϊου

Σταθεροποίηση παρουσιάζει το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και μετακινήσεων με τη βοήθεια των self test.

Τα self test εφαρμόστηκαν ήδη στο άνοιγμα των Λυκείων, ενώ από Δευτέρα αναμένεται να εφαρμοστούν σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως εργαζομένους σε κομμωτήρια, μεταφορές, ντελίβερι και άλλού με σκοπό τον πρώιμο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων την απομόνωσή τους και τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Τα self test αναμένεται να είναι το όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και των ειδικών για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων. Με self test θέλει το ένα σενάριο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ τα self test αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για το άνοιγμα της εστίασης και των υπολοίπων βαθμίδων εκπαίδευσης, μετά το Πάσχα.

Η εστίαση αναμένεται να ανοίξει, με τραπεζάκια έξω, στις 4 Μαϊου, την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή, ενώ στις 14 Μαϊου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός, σημαντικό ορόσημο για την άρση του lockdown και της χώρας γενικότερα. Ανάμεσα στην 4η και τη 14η Μαϊου αναμένετι να αρθεί και το μέτρο των SMS για τις μετακινήσεις που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο Οκτώβριο με την εφαρμογή του δεύτερου lockdown.

Πάντως η άρση του συστήματος SMS για τις μετακινήσεις δεν σημαίνει και κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για κάποιο δίαστημα τη νύχτα. Αυτό ήταν άλλωσε και ένα μέτρο που βρισκόταν σε ισχύ, πριν το δεύτερο lockdown και πριν ξαναμπούην στη ζωή μας τα SMS για μετακινήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

H Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr