ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΘα πέσει θύμα… δισταγμών το Κέντρο Εμπορίου στο Αγρίνιο;

Θα πέσει θύμα… δισταγμών το Κέντρο Εμπορίου στο Αγρίνιο;

Θα πέσει θύμα… δισταγμών το Κέντρο Εμπορίου στο Αγρίνιο;

Είναι σαφές ότι δεν το βλέπουν όλοι το ίδιο ζεστά το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου στο Αγρίνιο.

Ειδικά μετά τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε εν μέσω πανδημίας, όταν τα καταστήματα έκλειναν και άνοιγαν κατά διαστήματα. Σε τέτοιες συνθήκες πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει σχεδιασμός για κέντρα εμπορίου ή ανάλογες επενδύσεις.

Όμως οι ημερομηνίες έχουν αρχίσει και στριμώχνουν επικίνδυνα. Η καταληκτική ημερομηνία είναι το τέλος του 2023 και οι προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τότε.

Όχι πως είναι έτοιμες σε πολλές πόλεις, όμως αυτοί που ξέρουν λένε πως κάθε επιχείρηση που θα θελήσει να εμπλακεί θα της κοστίσει ένα ποσό γύρω στα 2.000 ευρώ, σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης θα πρέπει να διαθέσει οικονομικό και τεχνικό σύμβουλο που θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους και θα συντάξουν την τελική πρόταση.

Όλα αυτά έχουν φέρει, ας το πούμε κομψά, διστακτικότητα που δεν την συμμερίζεται ο δήμος Αγρινίου. Αυτός προχωρά το θέμα από τη δική του πλευρά προκειμένου να καλύψει το μισό της επένδυσης που του αναλογεί. Ο λόγος είναι ότι στον δήμο πιστεύουν ότι μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να αλλάξει ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης.

Το θέμα είναι τι θα γίνει με το άλλο μισό. Κάτι ακούγεται για πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί για να τρέξει το πρόγραμμα με κάποια κεντρική ενίσχυση. Αλλά στους μήνες που έρχονται, με τις συνεχείς εκλογές και την πολιτική ρευστότητα θα είναι εποχή για τέτοια;

Για να δούμε τι θα δούμε πάλι…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Διαφήμιση και η κατάθεση στεφάνων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ