Θα μπορούσε να γίνει ποτέ "ελεύθερο" ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς;

Θα μπορούσε να γίνει ποτέ "ελεύθερο" ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς; Στο χθεσινό διακαναλικό ντιμπέιτ μπορεί να μην έγινε μια κανονική κουβέντα (όπως θα γινόταν αν, ίσως, ρωτούσαν τους πολιτικούς αρχηγούς κάποιοι τυχαίοι πολίτες)

Θα μπορούσε να γίνει ποτέ "ελεύθερο" ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς;

Θα μπορούσε να γίνει ποτέ "ελεύθερο" ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς;

Στο χθεσινό διακαναλικό ντιμπέιτ μπορεί να μην έγινε μια κανονική κουβέντα (όπως θα γινόταν αν, ίσως, ρωτούσαν τους πολιτικούς αρχηγούς κάποιοι τυχαίοι πολίτες) όμως μάλλον εξεπλάγησαν αρνητικά όσοι περίμεναν κάτι εντελώς "ξενέρωτο". Δεν ήταν κάτι τέτοιο, δεν ήταν εντελώς "για ύπνο" όπως θέλησαν να το περιγράψουν κάποιοι.

Κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν και δηκτικές ερωτήσεις (Τζίμα, Σρόιτερ) και κάποια θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι έκαναν ορισμένους εκ των αρχηγών να μασήσουν αρκετά τα λόγια τους.

Η ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στον Βαρουφάκη τι θα έκανε αν επί των ημερών του ανέβαινε σε μια βραχονησίδα μια ομάδα Τούρκων κομάντος ήταν όλα τα λεφτά! Ο Γιάννης με ένα "νι" σχεδόν στραμπούληξε την γλώσσα του!

Γενικώς, μάλλον εκείνοι που ήθελαν να αποκομίσουν οφέλη από το ντιμπέιτ απογοητεύτηκαν περισσότερο και... ανέλαβαν τα τρολ τους στο διαδίκτυο μετά να κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Παρά ταύτα, υπάρχει κάτι που ακόμη δεν έχει απαντηθεί αν και διανύουμε πάνω από 40 χρόνια "σύγχρονης" Δημοκρατίας. Θα μπορούσαμε ποτέ στην Ελλάδα να δούμε έναν συντονιστή που απλά να βάζει το πλαίσιο και να μιλάνε μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί; Ομοίως, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με τους δύο επικρατέστερους πολιτικούς αρχηγούς για την πρωτιά στις εκλογές;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και δεν εδράζεται στο αν θα πλακώνονταν μεταξύ τους οι πολιτικοί, δεν είναι τόσο χαζοί ούτε τόσο άξεστοι. Ή μάλλον προεκλογικά τους άξεστους τους κλειδώνουν στις ντουλάπες, όπως καλή ώρα ένα αψύ κρητικό που τον έχουμε χάσει το τελευταίο διάστημα...

Το ζήτημα είναι πως είναι τόσο βαθύ το πολιτικό χάσμα που η κουβέντα δεν θα μπορούσε να σταθεί. Στο χθεσινό ντιμπέιτ ήταν 3 κόμματα πολύ αριστερά, ένα κόμμα πολύ δεξιό, ένα κόμμα που ο αρχηγός του θέλει να ορίσει ποιος θα είναι αύριο πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης απολογούμενος-φυσιολογικά-ως κυβερνήτης!

Μπορεί να γίνει κουβέντα πέντε με έναν όταν κανείς από τους άλλους πέντε δεν έχει ούτε μια κουβέντα συμπάθειας για τον έναν;

Αν θέλει κανείς μια αναλογία ας δει τις φοιτητικές εκλογές. Από την μία η ΔΑΠ με ένα ποσοστό γύρω στο 40% κι από την άλλη οι παρατάξεις ΚΚΕ-αριστεριστών (σε διάσπαση!)-ΣΥΡΙΖΑ- με επίσης 40% και... ολίγη από ΠΑΣΟΚ!

Είναι ο εθνικός μας διχασμός που είναι και η αναφορά μας για το πού ανήκουμε...

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

O Πάνος Σκουρλέτης έπαθε… Πέτρο Κωστόπουλο!