ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΘα μπορούν να τρέξουν οι δήμοι μετά την τροπολογία Βορίδη;

Θα μπορούν να τρέξουν οι δήμοι μετά την τροπολογία Βορίδη;

Θα μπορούν να τρέξουν οι δήμοι μετά την τροπολογία Βορίδη;

Θα μπορούν να τρέξουν οι δήμοι μετά την τροπολογία Βορίδη;

Ίσως και να έχει ήδη αυτή την ώρα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα στους δήμους, μέσα στο σχέδιο νόμου για την “πολυεπίπεδη διακυβέρνηση” που εισάγεται στην Ολομέλεια, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο αρμόδιος κ. Βορίδης για να μην θεωρηθεί ότι υπήρξε καθυστέρηση είπε ότι η τροπολογία κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα συζητήσει η Βουλή, μετά την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ και την επίδοσή της στο υπουργείο.

Προβλέπεται να διατηρηθούν οι συνθέσεις των οικονομικών επιτροπών και της Ποιότητας Ζωής αλλά να μεταφερθούν όλες οι σημαντικές αρμοδιότητες στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια. Με λίγα λόγια γίνεται, τουλάχιστον από δω και στο εξής, ό, τι ήθελε η αντιπολίτευση σχεδόν σύσσωμη.

Ταυτόχρονα λύνεται και το θέμα των ΔΕΥΑ καθώς και η ρύθμιση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» “ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας”. Όλα καλά, όλοι ικανοποιημένοι, λοιπόν. Με την υποσημείωση ότι αν κινούνταν έτσι το υπουργείο επί Θεοδωρικάκου δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί τίποτε στην Αυτοδιοίκηση, προφανώς ο κ. Βορίδης μπορεί να πει ότι έκανε όλα τα χατίρια. Λίγοι μήνες μένουν μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ε, ας μπλοκαριστούν και μερικά πραγματάκια.

Εδώ στα δικά μας, εντάξει, η Περιφέρεια έχει πλειοψηφία για αποφάσεις, όπως και ο δήμος Αγρινίου, όπου μία ψήφος αν λείπει η αντιπολίτευση και σύσσωμη(που είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει για κάποιο θέμα) δεν θα μπορεί να μπλοκάρει απόφαση. Τι γίνεται όμως σε άλλους δήμους όπως π.χ. ο δήμος Ξηρομέρου ή ο δήμος Μεσολογγίου; Μήπως με τις συνθέσεις που έχουν θα πάμε σε ένα διαρκές “νταραβέρι” μπας και περνάει το οτιδήποτε;

Καλά, για κάτι δήμους όπως της Θεσσαλονίκης θα γελάσει ο κάθε πικραμένος! Αλλά τουλάχιστον θα φανεί γαλαντόμος ο κ. Βορίδης, κάτι είναι κι αυτό…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πόσα είναι τελικά τα “λεφτά (που) υπάρχουν”;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ