ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠαρένθετη μητέρα για την αδερφή της που νόσησε από επιθετικό καρκίνο

Παρένθετη μητέρα για την αδερφή της που νόσησε από επιθετικό καρκίνο

Παρένθετη μητέρα για την αδερφή της που νόσησε από επιθετικό καρκίνο

Η Sarah Sharp όχι μόνο νίκησε μια σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου, αλλά παρόλο που χρειάστηκε να υποβληθεί σε υστερεκτομή ετοιμάζεται να ξαναγίνει μητέρα, χάρη στη δίδυμη αδερφή της, Cathey Stoner, που δέχτηκε να κυοφορήσει το μωρό της.

Η δύσκολη αλλά, τελικά, αισιόδοξη περιπέτειά της άρχισε το 2018 όταν διαγνώστηκε με χοριοκαρκίνωμα της κύησης, αμέσως μετά τον τοκετό της τετράχρονης σήμερα κόρη της, και χρειάστηκε να υποβληθεί σε υστερεκτομή. Η δίδυμη αδερφή της όχι απλώς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα της, όπως θυμάται σήμερα η Sarah σε συνέντευξή της στο «Good Morning America», αλλά προσφέρθηκε αμέσως να τη βοηθήσει αν επιθυμούσε κάποια στιγμή να ξαναγίνει μητέρα.

Η πρόταση της αδερφής της ήταν ένα από τα πράγματα που της έδωσαν δύναμη στους διαδοχικούς κύκλους χημειοθεραπείας της. Τρία χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, απαλλαγμένη πλέον από τον καρκίνο, περιμένει τον γιο της, τον οποίο κυοφορεί η Cathey, που υλοποίησε την υπόσχεση που της είχε δώσει αναλαμβάνοντας πρόθυμα το ρόλο της παρένθετης μητέρας.

 

 

 Κυοφορώντας τον ανιψιό της

«Από την αρχή αυτής της εγκυμοσύνης νιώθω διαφορετικά, γιατί ξέρω ότι το μωρό είναι ο ανιψιός μου και όχι ο γιος μου, αλλά λατρεύω κάθε στάδιο της διαδικασίας» σχολιάζει σήμερα η Cathey, η οποία έχει ήδη δύο δικά της παιδιά, ένα 6χρονο κορίτσι και ένα 4χρονο αγόρι.

Μάλιστα οι δύο αδερφές πηγαίνουν μαζί στα προγραμματισμένα ραντεβού στο γυναικολόγο και μοιράζονται τη χαρά του να παρακολουθούν το έμβρυο να μεγαλώνει, λίγο λίγο. Ευτυχώς, η εγκυμοσύνη «είναι εύκολη» σύμφωνα με την Cathey.

Φυσικά, η Sarah και ο σύζυγός της θα βρίσκονται στο πλευρό της Cathey και στην αίθουσα τοκετού τον Αύγουστο, τον μήνα που περιμένουν να έρθει το μωρό. «Αισθανόμαστε απίστευτη τιμή που θα γίνουμε οι γονείς του και θα τον μεγαλώσουμε. Σε αυτό τον κόσμο τον φέρνει άπειρη αγάπη», καταλήγει η Sarah.

 Τι είναι το χοριοκαρκίνωμα της κύησης;

Επηρεάζει 2-7 στις 100.000 εγκυμοσύνες, σύμφωνα τουλάχιστον με αμερικανικά στοιχεία, και είναι ζωτικής σημασίας η διάγνωσή του σε αρχικά στάδια. «Πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκή της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν παρά μόνο αν έρθουν αντιμέτωπες με αυτή τη διάγνωση» όπως εξηγεί η γυναικολόγος και ογκολόγος Alpa Nick, προσθέτοντας πως «το σημαντικότερο είναι να παραμείνετε συνεπείς στα τσεκάπ και τη φροντίδα της υγείας σας και μετά την εγκυμοσύνη».

Πηγή: marieclaire.gr

Να αδυνατίσει για να γλιτώσει το bullying ήθελε 14χρονη κόρη του ιερέα από την Αιτωλοακαρνανία – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr