ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΘα επιμείνουμε στα θέσφατα και μετά την έκκληση του ECDC;  

Θα επιμείνουμε στα θέσφατα και μετά την έκκληση του ECDC;  

Θα επιμείνουμε στα θέσφατα και μετά την έκκληση του ECDC;  

Θα επιμείνουμε στα θέσφατα και μετά την έκκληση του ECDC;

Για τον κίνδυνο «πολύ υψηλής» υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν «επειγόντως» μέτρα απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην Ευρώπη.

Επίσης, σε μήνυμά της η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν δηλώνει ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξεταστεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η σύσταση από ευρωπαϊκά μάλιστα όργανα, τις οδηγίες των οποίων ακολουθούμε και εμείς ως χώρα, μήπως θα πρέπει να σταματήσει η δογματικού τύπου άποψη «όχι lockdown», «όχι άλλα μέτρα».

Κανείς δεν θέλει ένα ακόμη lockdown, αλλά όταν έχουμε μια τόσο δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση, όπως αυτή η πανδημία, ίσως θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να τοποθετείται με a priori θέσφατα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

To long story μιας μελέτης για την Τριχωνίδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr