Θα έχουμε πάλι 25η Μαρτίου αλά 2010-2014;

...Την άλλη βδομάδα υπάρχει μια 25η Μαρτίου που ίσως κάποιοι θελήσουν να την κάνουν σαν των χρόνων 2010-2014.

Θα έχουμε πάλι 25η Μαρτίου αλά 2010-2014;

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ψάχνει να δει αν έχει περιθώριο για "αντεπίθεση" για να πάει με δική της ατζέντα στις εκλογές.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινωθεί μια παρέμβαση που θα "σπάει αυγά" στα διάφορα κατεστημένα συστήματα στις μεταφορές. Για να υποστηριχθεί αυτό πρέπει ναφανεί ότι δεν κρύβεται το ίδιο το κόμμα.

Έτσι ο τέως (μάλλον) υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την ίδια ώρα, αναλαμβάνει η ΝΔ πρωτοβουλία για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτήν ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και οι πρώην διατελέσαντες υπουργοί Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής. Μάλιστα βουλευτές της έστειλαν σχετικό αίτημα στην προεδρεία της Βουλής.

Κάποια στιγμή θα πάει όλο αυτό σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και θα βγάλουν όλοι τα προεκλογικά τους όπλα.

Ειδικά όμως για την κυβέρνηση θα χρειαστεί να τη στηρίξουν οι δικοί της, να φανεί αν υπάρχει κόμμα, με άλλα λόγια. Να μην δίνεται η εντύπωση του μουδιάσματος ή της ηττοπάθειας.

Το θέμα είναι υπάρχουν, μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις, πανδημίες, πληθωρισμούς, πολέμους κλπ τα λεγόμενα "δυναμάρια" που λέμε και στο Αγρίνιο; Μένει να φανεί.

Μόνο να υπενθυμίσουμε ότι μπροστά μας έχουμε απεργίες, καταλήψεις στα σχολεία, κίνδυνο εκτροπών και την άλλη εβδομάδα υπάρχει μια 25η Μαρτίου που ίσως κάποιοι θελήσουν να την κάνουν σαν των χρόνων 2010-2014.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Να κάνουμε νησί το Μεσολόγγι για να έρθουν γιατροί…