ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΘα ήταν αλλιώς το Αγρίνιο αν ήταν έδρα Μητρόπολης

Θα ήταν αλλιώς το Αγρίνιο αν ήταν έδρα Μητρόπολης

Θα ήταν αλλιώς το Αγρίνιο αν ήταν έδρα Μητρόπολης

Θα ήταν αλλιώς το Αγρίνιο αν ήταν έδρα Μητρόπολης

Έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο κέντρο του Αγρινίου, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη και μάλιστα δεν είναι τα μόνιμα. Αναμένονται άλλα που θα αποδίδουν ακόμη περισσότερη σημασία στην πόλη.

Δεν ξέρουμε αν αυτό ικανοποιεί κάποιους κύκλους στον νότο της Αιτωλοακαρνανίας ή είναι μέρος κάποιας άτυπης συμφωνίας που υπήρξε όταν αποφασίστηκε να μην διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δαμασκηνός δίνει μεγάλη σημασία στην περιοχή που επηρεάζει το Αγρίνιο και να μην γελιόμαστε είναι η Τριχωνίδα, το Θέρμο, ο Βάλτος, η Αμφιλοχία, ακόμη και το Ξηρόμερο στα όρια της Βόνιτσας, Αυτή είναι η αλήθεια, εδώ ανταλλάσσονται πληθυσμοί, δουλειές και πιστοί.

Όλες οι κινήσεις και ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης Ιωσήφ από την Μυρτιά  που αναλαμβάνει αρχιερατικός επίτροπος, μαζί με τις αλλαγές που ετοιμάζονται στις ενορίες, φωτογραφίζουν μια συγκεκριμένη δυναμική.

Η οποία δικαιώνει όσους λένε ότι το Αγρίνιο θα ήταν μια άλλη πόλη αν ήταν έδρα Μητρόπολης. Ή μάλλον όσοι λένε πως ένας δήμος με 100 χιλιάδες κόσμο που δεν έχει Μητρόπολη δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από κανέναν.

Μπορεί κάποιοι να προβάλουν τη δύναμη της πορείας και του πανό, όμως χωρίς δική της Εκκλησία η περιοχή, ας μην απορεί που δεν λαμβάνεται πουθενά σοβαρά υπόψη στα υπουργεία, τον κεντρικό σχεδιασμό και τελικά το πρωθυπουργικό γραφείο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η ανακοίνωση τους βρήκε στους Αμφιλοχιώτες της Αθήνας

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ