ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΘα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο από Δευτέρα;

Θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο από Δευτέρα;

Θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο από Δευτέρα;

Το ερώτημα αν θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και στο Αγρίνιο από τη Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την πανδημία, έθεταν σήμερα  καταναλωτές.

Αφορμή για το ερώτημα περί διαφοροποίησης στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο στάθηκε το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για αλλαγές στο λιανεμπόριο με λειτουργία από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το sinidisi.gr απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρίνιου Σωκράτη Κωστίκογλου ο οποίος, αν και κατέστησε σαφές ότι δεν προκύπτει ανάγκη διαφοροποίησης του ωραρίου στα εμπορικά της πόλης του Αγρινίου, σημείωσε ότι αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ στο οποίο θα εξειδικεύονται τα  σχετικά μέτρα.

Άλλωστε, στην περιοχή, όπως εξήγησε δεν τίθεται θέμα συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πολύ περισσότερο στα καταστήματα όπου η πτώση της αγοραστικής κίνησης και κατ΄ επέκταση  του τζίρου είναι κατακόρυφη, υπό το βάρος των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Κωστίκογλου διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν συγκαταλέγονται στους κλειστούς χώρους όπου απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους εφόσον επιδείξουν αρνητικό rapid test ή έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο και φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Κατά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, τα καταστήματα της πόλης είναι “ασφαλής προορισμός” δεδομένου ότι ο εμπορικός κόσμος τηρεί τους κανόνες προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις του.

Πάτρα: Η συγκινητική στιγμή πριν τη διασωλήνωση του βρέφους με κορονοϊό – Νοσηλεύεται και έγκυος

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr