ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΘ. Παπαθανάσης: «Θετική η θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία»

Θ. Παπαθανάσης: «Θετική η θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία»

Θ. Παπαθανάσης: «Θετική η θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία»

«Θετική η θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη.

«Την προηγούμενη εβδομάδα κληθήκαμε από το υπουργείο Υγείας και έγινε μια συνάντηση. Στη συνάντηση αυτή, τέθηκαν και από τις δύο πλευρές οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα με όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα βήματα.

Να πούμε ότι, ο μήνας Ιούλιος που θα ξεκινήσουμε και που μας ζητήθηκε από την Πολιτεία να συνεχίσουμε και να συνδράμουμε τους δύο μήνες Ιούλιο και Αυγούστου στη δωρεάν διάθεση self tests για τις κατηγορίες που το έχουν ανάγκη είναι διαφορετικοί μήνες: με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο, με πάρα πολλούς εμβολιασμένους».

«Είπαμε τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο εάν μπουν κάποιες προϋποθέσεις δηλαδή, στοχευμένες ομάδες πληθυσμού κάτι που έγινε, δηλαδή θα παίρνουν μόνο οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα και δημόσιο τομέα και οι νέοι από 18 έως 30 ετών που αυτοί δεν έχουν υποχρέωση να το δηλώσουν στο ΕΡΓΑΝΗ. Άρα λοιπόν είναι στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Εάν προσθέσουμε ότι, κανείς από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειάζεται να προσέλθει να πάρει δωρεάν self test και εάν προσθέσουμε και τη δική μας βούληση να δίνουμε 4 self test σε κάθε ΑΜΚΑ, σε κάθε πολίτη με μία επίσκεψη για τον μήνα Ιούλιο και μία επίσκεψη για το μήνα Αύγουστο από 4 self test , νομίζω ότι η πίεση θα είναι μικρότερη.

Η στόχευση η δική μας είναι να μην δημιουργηθεί κανένα άλλο κανάλι διακίνησης..Είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν που πρέπει να δίνεται από τα φαρμακεία .Πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι στη χώρα θα συνδράμουμε.

Σε δύο μήνες όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που το έχει ανάγκη η κοινωνία μας, για να πάμε ασφαλείς , για να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο η αγορά, η οικονομία μας. Οι φαρμακοποιοί αποδείξαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι είμαστε κοντά στους πολίτες , θα το κάνουμε και την επόμενη ημέρα”, κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Κορονοϊός: 4 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 406 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr