ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΘ.Παπαθανάσης: “Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού”

Θ.Παπαθανάσης: “Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού”

Θ.Παπαθανάσης: “Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού”

«Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μόνο με ιατρική συνταγή η χορήγηση της» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης 

«Στη χώρα μας, η κολχικίνη θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, άνω των 60 ετών, με θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, σε ασθενείς 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με την δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη της ΕΡΤ1.

Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό, έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με Covid-19 μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.

«Είναι μία σημαντική εξέλιξη, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά θετικά. Οι ερευνητές είδαν ότι μείωσαν 44% τη θνητότητα, 25% την ανάγκη να νοσηλευτεί κάποιος στο νοσοκομείο και 50% την ανάγκη να διασωληνωθεί. Πρώτη φορά βλέπουμε αυτά τα ποσοστά από ένα φάρμακο, ένα χάπι φθηνό, διαδεδομένο, ακίνδυνο, με πολύ λίγες παρενέργειες.Είμαστε μπροστά σε μία πολύ θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.Τα φαρμακεία θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για να ενημερώσουν σωστά , να συμβουλεύσουν , να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και την δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης 

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρη Γερακαράκου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr