ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤεστ covid από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο

Τεστ covid από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο

Τεστ covid από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν επηρεάζει το πρόγραμμα των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς η γιορτή «πέφτει» Κυριακή και το Σαββατοκύριακο ουδέποτε διενεργούνταν τεστ στο νομό από τις ΚΟΜΥ

Ποιοι είναι οι λόγοι που παρουσιάζεται ενδιαφέρον από τους πολίτες για την διενέργεια τεστ

Κανονικά καθ όλη την διάρκεια του μήνα θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναυπακτία, καθώς ούτε ο Δεκαπενταύγουστος επηρεάζει το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί, δεδομένου ότι το Σαββατοκύριακο δεν διενεργούνται δειγματοληψίες στην περιοχή και του ότι η γιορτή «πέφτει» Κυριακή.

Επιπλέον, όπως έχει διαπιστωθεί και σύμφωνα με τους συντονιστές των ΚΟΜΥ των περιοχών αυτών Κώστα Ποσονίδη και Γιώργο Ζυγούρη αντίστοιχα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί προσέλευση ατόμων που ενδιαφέρονται να κάνουν τεστ για την εργασία τους, για να ταξιδέψουν, διότι επέτρεψαν από τις διακοπές τους, είτε λόγω του ότι βρίσκονται μεσούσης των καλοκαιρινών διακοπών τους και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τεστ.

podonidis
Ο Κώστας Ποσονίδης

Συγκεκριμένα ο κ. Ποσονίδης τονίζει: «το πρόγραμμα θα ακολουθηθεί κανονικά καθ όλη την διάρκεια του μήνα. Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου «πέφτει» Κυριακή, συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή, διότι εμείς το Σαββατοκύριακο δεν κάναμε και δεν κάνουμε δειγματοληψίες.

Ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό για να κάνει τους ελέγχους που επιθυμεί.

Ο καύσωνας ίσως έφερε ελάχιστη κάμψη στην προσέλευση, αλλά από την άλλη έρχονται πολλοί που χρειάζεται να κάνουν τεστ, είτε για την δουλειά τους, είτε για να ταξιδέψουν, είτε για να συμμετάσχουν σε κατασκηνώσεις κλπ. Υπάρχει ενδιαφέρον.

Συνεπώς, η μείωση μπορεί να μην υφίσταται ή να είναι ελάχιστη λόγω καύσωνα και μόνο, διότι, ως προς τις δειγματοληψίες το ενδιαφέρον είναι αμείωτο για τους λόγους που προαναφέραμε».

Ο συντονιστής των ΚΟΜΥ Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Γιώργος Ζυγούρης ανέφερε: «στην Ναυπακτία υπάρχει μεγάλη αύξηση των δειγματοληψιών, λόγω του τουρισμού, αλλά αύξηση διαπιστώνεται και στο Μεσολόγγι.

Αυτή την περίοδο ενδιαφέρονται να κάνουν τεστ για την εργασία τους, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν, όσοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους και όσοι κάνουν διακοπές.

Ο κόσμος επίσης πρέπει να γνωρίζει πως οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν κανονικά καθ όλη την διάρκεια του μήνα.

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν επηρεάζει το πρόγραμμα των δειγματοληψιών στην περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας, καθώς τα Σαββατοκύριακα ανέκαθεν δεν πραγματοποιούνταν δειγματοληψίες.

Από Δευτέρα όμως μέχρι και Παρασκευή οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν κανονικά και λόγω του ότι πρέπει και λόγω του ότι ενδιαφέρονται και επιπλέον άτομα για την εργασία τους, τις διακοπές τους και γιατί ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν, όπως προαναφέραμε».

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται, ως είθισται, από την προηγούμενη ημέρα, αν και κατά κανόνα πλέον τα σημεία των δειγματοληψιών είναι σταθερά και πλέον είναι γνωστές και οι ώρες διενέργειας τεστ.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 34 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.800 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr