Τέσσερις νέοι αστροναύτες κατευθύνονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για διαμονή 6 μηνών

Τέσσερις αστροναύτες κατευθύνθηκαν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Κυριακή, όπου θα επιβλέψουν τις αφίξεις δύο νέων πυραυλακάτων κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής τους.…

ap24064148560706

Τέσσερις αστροναύτες κατευθύνθηκαν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Κυριακή, όπου θα επιβλέψουν τις αφίξεις δύο νέων πυραυλακάτων κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής τους.

Ο πύραυλος Falcon της SpaceX απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας τους Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Τζανέτ Επς της NASA και τον Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν της Ρωσίας.

Οι αστροναύτες θα πρέπει να φτάσουν στο εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά την Τρίτη. Θα αντικαταστήσουν ένα πλήρωμα από τις ΗΠΑ, τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία, το οποίο βρίσκεται εκεί από τον Αύγουστο.

Παραλίγο να υπάρξει άλλη μια αναβολή το βράδυ της Κυριακής. Μια μικρή ρωγμή στη σφράγιση της καταπακτής της κάψουλας της SpaceX προκάλεσε την τελευταία στιγμή αναβρασμό, αλλά κρίθηκε ασφαλές το ταξίδι.

Η εξάμηνη παραμονή του νέου πληρώματος περιλαμβάνει την άφιξη δύο πυραυλοφόρων σκαφών που παρήγγειλε η NASA. Η νέα κάψουλα Starliner της Boeing με τους πιλότους δοκιμών αναμένεται στα τέλη Απριλίου. Ένα ή δύο μήνες αργότερα, θα πρέπει να φτάσει το Dream Chaser της Sierra Space, ένα μίνι διαστημικό λεωφορείο. Είναι για την παράδοση φορτίου στο σταθμό, αλλά όχι επιβατών ακόμη.

Πηγή: Associated Press