ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΤέσσερις νέες σχολικές βιβλιοθήκες από τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τέσσερις νέες σχολικές βιβλιοθήκες από τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τέσσερις νέες σχολικές βιβλιοθήκες από τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τέσσερις νέες σχολικές βιβλιοθήκες δημιούργησε ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας στην περιοχή και το ανακοίνωσε μέσω του παρακάτω δελτίου τύπου:

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη λειτουργία Σχολικών Βιβλιοθηκών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, Δημοτικό Σχολείο Θυρρείου, Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς, Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου, μέσω του προγράμματος του ΥΠΠΕΘ για το Πρόγραμμα Σχολικών Βιβλιοθηκών.

Οι Σχολικές Βιβλιοθήκες μπορούν να παίξουν σπουδαίο και τρομερά χρήσιμο ρόλο στην εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν μόνο για να δανείζονται βιβλία τα παιδιά που ίσως να μην έχουν μια πλούσια βιβλιοθήκη στο σπίτι τους, ούτε για να ζητούν από τα παιδιά να κάνουν ησυχία και να επιστρέφουν τα βιβλία στην ώρα τους.

Οι Σχολικές Βιβλιοθήκες προάγουν τη γνώση και μαθαίνουν και στα παιδιά όχι μόνο να φροντίζουν και να κάνουν μόνα τους επιλογές , αλλά και να αναζητούν τη γνώση από μόνα τους.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης.

Αποστολή της είναι να προσφέρει στους μαθητές και μαθήτριες έναν χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο, να προσφέρει ευκαιρίες στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και να προάγει τη φιλαναγνωσία.

Ο “Σκρουτζ” στο Παπαστράτειο τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ