ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤέσσερις λίμνες, οι τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, θα… αναπτυχθούν με…206 χιλιάρικα;

Τέσσερις λίμνες, οι τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, θα… αναπτυχθούν με…206 χιλιάρικα;

Τέσσερις λίμνες, οι τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, θα… αναπτυχθούν με…206 χιλιάρικα;

Τέσσερις λίμνες, οι τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, θα… αναπτυχθούν με…206 χιλιάρικα;

Με χαρά διαβάσαμε ότι υπεγράφη η απόφαση του σχεδίου δράσης “ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος στης δράσης είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας των περιοχών Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Φθιώτιδας και Ν. Ηπείρου – Αμβρακικού. Κι αυτό με χαρά το διαβάσαμε, όπως και ότι η στρατηγική του σχεδίου συνεργασίας βασίζεται στην προστασία και ανάδειξη των φυσικών και τεχνητών λιμνών (Ευήνου, Κρεμαστών, Τριχωνίδας και Ζηρού) και των παραλίμνιων περιοχών σε τουριστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Τι καλύτερο από την ανάδειξη των περιοχών αυτών για την αντιμετώπιση του κοινωνικού και γεωγραφικού αποκλεισμού που παρατηρείται στις περισσότερες από αυτές.
Θα ευαισθητοποιηθεί η τοπική και μαθητική κοινότητα σχετικά με τις παρεμβάσεις του ανθρώπου κι όπως λέει το ΥΠΑΑΤ, με την υλοποίηση του σχεδίου ικανοποιούνται στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας όπως η ανάδειξη των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών με μια άτυπη δικτύωση των συμμετεχόντων, με ανταλλαγή ιδεών με ήδη αναπτυγμένες λίμνες, με καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στην εκπαιδευτική κοινότητα και με ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας των παραλίμνιων περιοχών.

Θαυμάσια, αλλά όλα αυτά πώς θα γίνουν με 206.000 ευρώ; Διότι τόσα είναι τα χρήματα που διαθέτει το εν λόγω πρόγραμμα και για τις τέσσερις τόσο σημαντικές λίμνες!

Συγγνώμη αλλά, αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για να καταλάβει ο κόσμος μια και καλή ότι στα Κρεμαστά έπρεπε να έχουμε περιηγήσεις με σκάφη και ότι ο δρόμος περιμετρικά της Τριχωνίδας θα μπορούσε να φτιάξει έναν τόπο πολύ ομορφότερο από την λίμνη Κόμο!

Οπότε, καλό είναι να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και να βαφτίζουμε “αναπτυξιακά”, προγράμματα που βγαίνουν για να… βγουν!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη δική του καταμέτρηση στις εκλογές…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ