ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΤεσσαρακονθημερο Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολιτου Κινσάσας κυρου Νικηφόρου

Τεσσαρακονθημερο Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολιτου Κινσάσας κυρου Νικηφόρου

Τεσσαρακονθημερο Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολιτου Κινσάσας κυρου Νικηφόρου

Τελέσθηκε σήμερα 4 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου της Θεολογικής Σχολής Κινσασας, Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστου Μητροπολιτου Κινσάσας κυρου Νικηφόρου.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Πρωτοσυγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καταγκας π. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικηφόρο μίλησε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Καναγκας κ. Θεοδόσιος.

Η εκδήλωση ήταν πολύ συγκινητική καθώς οι πάντες αναφέρθηκαν με πολύ αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση και συγκίνηση στην μορφή του κεκοιμημενου Ιεραρχου. Μεταξύ των τραγουδιών που αφιέρωναν στον μακαριστό οι χορωδίες ήταν και εγκωμιαστικοι ύμνοι.

Τέλος ο Σεβασμιωτατος κ. Θεοδόσιος μετέφερε ευχές και ευλογίες του Μακαριωτατου Παπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ σε όλους τους αδελφούς.

Παραβόλα: Αποκαλυπτήρια τoυ μνημείου του 27χρονου εθελοντή πυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ