ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤεράστιες ουρές στα φαρμακεία του Αγρινίου

Τεράστιες ουρές στα φαρμακεία του Αγρινίου

Τεράστιες ουρές στα φαρμακεία του Αγρινίου

Τεράστιες ουρές στα φαρμακεία του Αγρινίου

Πολλοί δεν επιλεγούν να κάνουν rapid test το πρωί, που όλα τα φαρμακεία είναι ανοικτά, αλλά σε ημέρες και ώρες που μόνο δύο φαρμακεία εφημερεύουν στην πόλη

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία του Αγρινίου είναι τεράστιες και δεν θυμίζουν σε τίποτε φαρμακείο μιας περιφερειακής πόλης, αλλά κάποιο κεντρικό φαρμακείο της πρωτεύουσας  που μάλιστα εφημερεύει!

Οι ουρές αυτές σχηματίζονται σχεδόν αποκλειστικά από συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να κάνουν rapid test.

Το λάθος που γίνεται όμως, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος, είναι ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν επιλέγουν να κάνουν τεστ την ώρα που όλα τα φαρμακεία της πόλης είναι ανοιχτά, ώστε σύντομα να τελειώσουν την υποχρέωσή τους χωρίς ταλαιπωρία, αλλά επιλέγουν να το κάνουν συγκεκριμένες ημέρες, όταν δηλαδή ένα φαρμακείο εφημερεύει και ένα διανυκτερεύει λ.χ. το απόγευμα της Δευτέρας, της Τετάρτης ή της Κυριακής, με αποτέλεσμα στις ουρές να υπάρχουν 17 και 20 άτομα!

Επιπροσθέτως, σημαντικό είναι ότι από τα δύο αυτά φαρμακεία που εφημερεύουν  τις συγκεκριμένες ημέρες, κάποιο μπορεί να μην πραγματοποιεί τεστ και έτσι όλο το βάρος να πέφτει στο άλλο φαρμακείο και οι πολίτες να αναμένουν στην ουρά τουλάχιστον για 20 με 30 λεπτά!

Ένας ακόμη λόγος που «ενισχύονται» οι ουρές σε κάποια φαρμακεία είναι ότι αρκετοί φαρμακοποιοί έχουν επιλέξει να έχουν χαμηλότερη τιμή στο rapid test απ’ ότι άλλοι συνάδελφοι τους.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«οι ουρές είναι μεγάλες και σχετίζονται με όσους θέλουν να κάνουν rapid test. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος αφήνει να κάνει το rapid test τα απογεύματα κυρίως της Δευτέρας, της Τετάρτης ή και της Κυριακής που υπάρχουν δύο εφημερεύοντα φαρμακεία στη πόλη και πιθανότατα το ένα από τα δύο να μην διενεργεί rapid test, συνεπώς, σ’ αυτές τις περιπτώσεις το βάρος πέφτει μόνο στο ένα φαρμακείο.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο κόσμος πρέπει να το αντιληφθεί και να κάνει το τεστ τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες, ώστε να έχει το περιθώριο της επιλογής όποιου φαρμακείου θέλει στην πόλη και να μην καθυστερεί, αλλά και να μην ταλαιπωρείται.

Πρέπει να προνοεί ο κόσμος και να πηγαίνει για το τεστ του τα πρωινά που όλα τα φαρμακεία είναι ανοιχτά.

Ο άλλος λόγος που παρατηρούνται μεγάλες ουρές στα φαρμακεία της πόλης είναι διότι πολλοί φαρμακοποιοί έχουν επιλέξει χαμηλότερες τιμές για τα τεστ απ’ ότι κάποιοι άλλοι.

Είναι λοιπόν φυσιολογικό και επόμενο για τον κόσμο που αναζητεί την χαμηλότερη τιμή να περιμένει και περισσότερη ώρα στην ουρά.

Σαν σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, καθώς η τιμή είναι ελεύθερη προς το παρόν, άρα, κάθε φαρμακοποιός αποφασίζει σε τι τιμή τον συμφέρει να προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και έτσι ο κόσμος μπορεί να επιλέξει.

Όλος αυτός ο κόσμος είναι σχεδόν αποκλειστικά για rapid test. Το πρόβλημα όμως είναι κάποιες ημέρες της εβδομάδας και όχι όλες. Τι ημέρες αυτές μπορεί κάποιος να μετρήσει 17 ή και 20 άτομα στην ουρά ενός φαρμακείου.

Αν κάποιος που πρέπει να κάνει rapid test επιλέξει να το κάνει ημέρα και ώρα που τα φαρμακεία όλα είναι ανοιχτά, τότε σε 10 λεπτά θα έχει τελειώσει.

Αν όμως επιλέξει να το κάνει σε φαρμακείο που εφημερεύει τότε μπορεί να αναμένει τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά, καθώς τότε εφημερεύει ένα φαρμακείο και διανυκτερεύει επίσης ένα φαρμακείο.

Και πάλι τότε παίζει ρόλο η ώρα. Στις 16.00 δεν θα υπάρχει κόσμος, στις 19.30 θα έχει σχηματιστεί ουρά. Η μεγάλη αύξηση των ουρών ξεκίνησε πριν περίπου 10 μέρες, όταν η κυβέρνηση έφερε πιο δύσκολα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Αν ένα από τα μέτρα που αναμένουμε είναι η αύξηση των τεστ μέσα στην εβδομάδα οι ουρές στα φαρμακεία του Αγρινίου θα αυξηθούν. Μήπως όμως έφτασε η ώρα να πειστεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο;

Εκτός από το εμβόλιο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα άλλο «όπλο» στα χέρια μας. Ο κόσμος πρέπει να πειστεί, να κλείσει ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Νόμιμα τα τεστ έξω στο… πεζοδρόμιο

Η εικόνα συμπολιτών μας να κάνουν τεστ καθήμενοι σε καρέκλα έξω από το φαρμακείο είναι πλέον γνώριμη, ο κ. Κοντοπάνος, παρά το γεγονός ότι είναι αντίθετος σ’ αυτό, εξηγεί πως οι συνάδελφοί του είναι απολύτως νόμιμοι!

«Δεν συμφωνώ με το να γίνονται τα τεστ στο πεζοδρόμιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως ο νόμος που έχει ψηφιστεί δίνει το δικαίωμα αυτό.

Συγκεκριμένα λέει πως τα τεστ να γίνονται εκτός φαρμακείου ή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός φαρμακείου. Επομένως,  οι συνάδελφοι που το κάνουν είναι νόμιμοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 116 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 6.196 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr