Τέμπη: Στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε η Μαρία Καρυστιανού – Η επιτροπή έκανε δεκτή την αναφορά της

H Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα ενός εκ των θυμάτων μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η κα Καρυστιανού μαζί με…

6159204-scaled-1

H Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα ενός εκ των θυμάτων μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κα Καρυστιανού μαζί με την ομιλία της, κατέθεσε αναφορά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το θέμα συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Επιτροπή έκανε δεκτή την αναφορά και το ζήτημα παραπέμπεται για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ελευθεριών και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Μεταφορών.

«Η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατ. Ελλήνων, μέσω του διαδικτυακού ψηφίσματος. Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο. Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κυρία Καρυστιανού, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ertnews.gr