ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤέμπη: “Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε -Δε μιλούσε κανείς “

Τέμπη: “Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε -Δε μιλούσε κανείς “

Τέμπη: “Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε -Δε μιλούσε κανείς “

Επανεκκίνηση στα δρομολόγια των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών της Hellenic Train το βράδυ της Τετάρτης (29/3), ωστόσο όταν οι μηχανοδηγοί πέρασαν από το τούνελ στην κοιλάδα των Τεμπών και αντίκρισαν το σημείο που έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, “λύγισαν”.

Ένα μήνα μετά και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εθνική τραγωδία που βύθισε όλη τη χώρα στο πένθος. ‘Οταν το βλέμμα έπεσε στο μοιραίο “κλειδί”, στην εμπορευματική αμαξοστοιχία επικράτησε βουβαμάρα. ‘Ολοι ήταν μουδιασμένοι. Ο μηχανοδηγός κράτησε σφιχτά τους μοχλούς κίνησης και στο μυαλό όλων επέστρεψαν οι εικόνες από την τραγωδία στα Τέμπη

Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε” είπε στο Star μέλος του πληρώματος της αμαξοστοιχίας: “Στο σημείο του δυστυχήματος το τρένο έκοψε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι. Κάναμε τον σταυρό μας. Κοιτάξαμε ψηλά στον ουρανό και προσευχηθήκαμε για όλους αυτούς που χάθηκαν. Δε μιλούσε κανείς”.

Για πρώτη φορά, δίπλα στους μηχανοδηγούς ταξίδεψαν και εκπαιδευτές για να ελέγξουν τις ράγες αλλά και να παρέχουν ψυχολογική στήριξη αν χρειαστεί.

Στη μηχανή ήταν τρεις οδηγοί αυτή την φορά, με τον ΟΣΕ να εκπληρώνει τις απαιτήσεις των συνδικαλιστών: “Μας είπαν ότι σιγά σιγά θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματά τους” αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί οι μεταφορικές εταιρίες έπιασαν δουλειά για να ξεφορτώσουν τα υλικά από την πρώτη εμπορευματική αμαξοστοιχία που έφθασε στην πόλη.

Στον Καστελλόκαμπο της Πάτρας όμως, λίγο έλειψε να έχουμε σύγκρουση πάνω στις γραμμές του τρένου, καθώς οδηγός αυτοκινήτου σταμάτησε λίγα μέτρα πριν από τις ράγες, αφού είδε μπροστά του ξαφνικά ένα ρομποτικό όχημα του ΟΣΕ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: thetoc.gr

Ξεκινά Δευτέρα (3/04) το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με χαμηλότοκα δάνεια σε νέα ζευγάρια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ