ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤέμπη – Hellenic Train: Προκαταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων – 42.000 ευρώ για κάθε νεκρό

Τέμπη – Hellenic Train: Προκαταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων – 42.000 ευρώ για κάθε νεκρό

Τέμπη – Hellenic Train: Προκαταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων – 42.000 ευρώ για κάθε νεκρό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train σχετικά με τις προκαταβολές για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών, τόσο των οικογενειών των θανόντων επιβατών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη όσο και των τραυματιών.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, αλλά τόσο για λόγους ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας και λαμβάνοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Πρακτική σε ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, θα καταβάλλει:

– στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού 42.000 ευρώ.

– στους τραυματίες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού (α) 5.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και (β) 10.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών.

Παράλληλα, στις οικογένειες των θανόντων, στους τραυματίες και στους λοιπούς επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας θα δοθεί αποζημίωση 300 ευρώ για τις αποσκευές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Train την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε πως δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Λάρισα.

Όπως είναι γνωστό, ο ΟΣΕ και η Hellenic Trains εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων με υπουργικές αποφάσεις – η πρώτη εκδόθηκε το 2009 – οι οποίες ανανεώνονται για μία πενταετία. Η τελευταία ανανέωση – που δεν μπορεί να ανανεωθεί, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων – έγινε το 2019 και λήγει το 2024, σημειώνει το protothema.gr.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ