Τέμπη: Για τις 5 Απριλίου διεκόπη η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος – Αξιώνουν ένα εκατομμύριο ευρώ

Για τις 5 Απριλίου διεκόπη τελικά η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Η συγκεκριμένη αφορά στον Ιωάννη Καρυώτη, ελεγκτή…

6134203-scaled-1

Για τις 5 Απριλίου διεκόπη τελικά η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η συγκεκριμένη αφορά στον Ιωάννη Καρυώτη, ελεγκτή της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, που μαζί με ακόμη 56 ανθρώπους βρήκε τραγικό θάνατο στην κοιλάδα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αλλά και για ψυχική οδύνη από τη βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τις δύο εταιρείες, δηλαδή από 250.000 ευρώ τον καθένα.

Και οι τέσσερις συγγενείς που στρέφονται κατά των εταιρειών με την αγωγή τους βρέθηκαν νωρίτερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της αγωγής τους, ωστόσο τελικά αυτή διεκόπη για τον επόμενο μήνα.

Εκπροσωπούνται νομικά από τον επίτιμο δικαστικό λειτουργό, τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο.

 

Πηγή: ertnews.gr