ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤέμπη: «Εφιάλτης» το βαγόνι του εστιατορίου – 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Τέμπη: «Εφιάλτης» το βαγόνι του εστιατορίου – 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Τέμπη: «Εφιάλτης» το βαγόνι του εστιατορίου – 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Στο εστιατόριο της αμαξοστοιχίας επικεντρώνονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (02.03.2023).

Στη νέα επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο Βασίλης Βαρθακογιάννης δήλωσε πως μέχρι στιγμής είναι 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως είπε, το βαγόνι του εστιατορίου έχει καταπλακωθεί από το 2ο βαγόνι, το οποίο και σηκώθηκε με γερανό για να συνεχιστούν οι έρευνες. Από το εστιατόριο έχουν ανασυρθεί από το πρωί 7 σοροί.

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε πως οι διασώστες βλέπουν πως στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα. «Δυστυχώς τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, διότι λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, δυστυχώς είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Για κάποιο λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτό το χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή», ανέφερε στη συνέχεια.

Τόνισε πως στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. «Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

Δήμος Αγρινίου: Αφιερώστε 10 λεπτά από το χρόνο σας για τους τραυματίες των Τεμπών – Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ