ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤέμπη: Απόρριψη για την αίτηση αποφυλάκισης σχετικά με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Τέμπη: Απόρριψη για την αίτηση αποφυλάκισης σχετικά με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Τέμπη: Απόρριψη για την αίτηση αποφυλάκισης σχετικά με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε νωρίτερα στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου, λίγο μετά την ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος,που ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, και δύο μέλη της Επιτροπής, για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε, υπογράφηκε και θα σταλεί την Τρίτη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών.

Παράλληλα, ο Εφέτης Ανακριτής συνεχίζει την έρευνα, αναμένοντας το πόρισμα που έχουν ζητήσει οι ανακριτικές αρχές που είναι μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής είναι πιθανόν να ασκηθούν και νέες διώξεις ή να επεκταθούν οι υπάρχουσες.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και εκείνος προσελήφθη στα 59 του.

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών. Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία.

Η έρευνα της ΡΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πεδία:

Πρώτον: Στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.

Δεύτερον: Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.

Πηγή: protothema.gr

Τέμπη: Δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και δύο στελέχη που εισηγήθηκαν την μετάταξη του σταθμάρχη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ