ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες – φέρετρα στα Τέμπη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες – φέρετρα στα Τέμπη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες – φέρετρα στα Τέμπη

Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες – φέρετρα στα Τέμπη ένα από  πολλά που αποτυπώνουν τη θλίψη όλων

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο το τελευταίο 24ωρο με την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται μέχρι στιγμής σε τουλαχιστον 43 ανθρώπους που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία Intercity 62 εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Η θλίψη που βιώνει ο ελληνικός -και όχι μόνο- λαός αποτυπώνεται συχνά τις τελευταίες ώρες σε σκίτσα καλλιτεχνών που προσπαθούν, έστω και με αυτό τον τρόπο, να εκφράσουν την οδύνη που νιώθουν με πρωταγωνιστές του δράματος κυρίως νέους ανθρώπους, φοιτητές, που χάθηκαν προτού προλάβουν να ανακαλύψουν το μέλλον για το οποίο προετοιμάζονταν όλη τους τη ζωή.

Λιτό και πλήρως αντιπροσωπευτικό της τραγωδίας είναι το σκίτσο που σχεδίασε ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Γαλίτης -συμβολικό του εθνικού πένθους- και που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό απεικονίζονται οι ράγες ενός σιδηροδρόμου που μετατράπηκαν σε μια στιγμή σε… φέρετρα των ανθρώπων εκείνων που χάθηκαν, ενώ επέστρεφαν στην καθημερινότητα από το τριήμερο, ευχάριστο «διάλειμμα» της Καθαράς Δευτέρας.

Δυστυχώς, όμως, δεν πρόλαβαν να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού δεν γνώριζαν πως εκείνα ήταν τα τελευταία χιλιόμετρα που διένυαν μέχρι οι συγκεκριμένες ράγες να γίνουν το σημείο όπου πολλοί από εκείνους άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στις ράγες του σιδηροδρόμου γράφοντας τον επίλογο μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

protothema.gr

Τέμπη: Φοιτητής ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ