ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΤέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Τέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Τέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Το τέλος του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ και την εισαγωγή ενός νέου προσωπικού αριθμού ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα πρόκειται να εφαρμοστεί ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Παράλληλα, όπως είπε, ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό και εξήγησε: «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ.

Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό».

«Η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον» συνέχισε.

news247.gr

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Από αύριο 15 Ιουνίου οι αιτήσεις

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ