ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΤέλος η μάσκα στα καταστήματα – Υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και Μέσα Μεταφοράς

Τέλος η μάσκα στα καταστήματα – Υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και Μέσα Μεταφοράς

Τέλος η μάσκα στα καταστήματα – Υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και Μέσα Μεταφοράς

Τέλος η μάσκα στα καταστήματα – Υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και Μέσα Μεταφοράς. Στις 17:00 αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει για τις μάσκες και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ληφθεί η απόφαση να καταργηθούν από τα καταστήματα.

Ωστόσο θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση τους σε νοσοκομεία (και γενικότερα μονάδες υγείας), σε γηροκομεία και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επανεξεταστεί, αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν τότε σε σχέση με την πανδημία.

Σημειώνεται πάντως ότι οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει για την υποχρεωτική χρήση ή μη της μάσκας στην ακτοπλοΐα.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και καθηγητές.

Σημειώνεται πάντως ότι παραμένει ως σύσταση η χρήση της όπου χρησιμοποιείται έως και σήμερα.

Στις 17:00 αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

iefimerida.gr

Ικανοποίηση Μ. Σαλμά και Θ. Μαυρομμάτη για την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ