Τελικά από πότε μετράμε αν πάμε καλά ή άσχημα ως χώρα;

Τελικά από πότε μετράμε αν πάμε καλά ή άσχημα ως χώρα;
Τελικά από πότε μετράμε αν πάμε καλά ή άσχημα ως χώρα; Αλήθεια, όταν μετράμε τα στοιχεία που μας δίνουν οι διεθνείς οργανισμοί για το πως πάμε ως χώρα, τα βάζουμε στην βάση την οποία πρέπει ή ο καθένας θέλει να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα κι από εκεί και πέρα τίποτε δεν έχει σημασία;

Οι ερευνητές όλων των επιστημών, πάντως, λένε και ξαναλένε ότι δεν μπορείς να βγάλει αποτελέσματα σε κανέναν σχεδιασμό αν δεν έχεις μετρήσιμα μεγέθη τα οποία όμως θα τα διαβάσεις σωστά, δεν θα προσπαθήσεις να τα προσαρμόσεις πάνω στα δικά σου "θέλω".

Το δράμα της Ελλάδας, λοιπόν, είναι ότι όχι μόνο πέρασε μια χρεοκοπία αλλά δεν διάβασε ποτέ σωστά τους λόγους για τους οποίους εκείνη ήρθε.

Το, δε, χειρότερο είναι πώς ακόμη και την διαπίστωση ότι είμαστε χαμηλά σε μισθούς σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης την κάνουμε λάθος, αποδίδοντάς την ανάλογα με την ιδεολογία μας.

Τα ΜΜΕ και τα κόμματα που είναι απέναντι στην κυβέρνηση πήραν αφορμή την Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ευζωία στις 38 χώρες-μέλη του Οργανισμού, απομόνωσαν τον δείκτη που συγκρίνει εισοδήματα μόνο της περιόδου 2019-2022 – δηλαδή μέχρι την περίοδο του covid και την ενεργειακή κρίση - για να στηρίξουν το ότι από τότε που κυβέρνησε η ΝΔ η χώρα έχει βουλιάξει.

Όμως, τα νεότερα στοιχεία που έχουν μέσα και την διετία 2022-2024 δείχνουν ότι στο διάστημα μεταξύ 2019 και α’ τριμήνου 2024 η Ελλάδα σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις εισοδημάτων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Στην Ελλάδα το 2019 ο βασικός μισθός ήταν 650 ευρώ, σήμερα είναι 830 ευρώ και θα φτάσει στα 950 ευρώ το 2027. Χαμηλά, αλλά ξεκίνησε από πολύ χαμηλά!

Το πρόβλημα, με άλλα λόγια, που παρατηρείται στην Ελλάδα είναι ότι η χώρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει γιατί από το 2008 έως το 2019 έκανε ό, τι μπορούσε για να διαλυθεί και μετά ήρθε η κρίση υγείας και τιμών. Το θέμα είναι τι ακριβώς θες να υποστηρίξεις τελικώς...

Μην το ξεχνάμε, ο Στάλιν έχει πει ότι στις εκλογές δεν έχει σημασία ποιοι ψηφίζουν αλλά ποιος μετράει!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεταρρυθμίσιμη κατά Φλωρίδη η Δικαιοσύνη, άλλο όμως το πόσο απέδωσε η μεταρρύθμισή του

ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης που επισκέφθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης