ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Διδασκαλία Μαθηματικών μέσα από Παιχνίδι

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Διδασκαλία Μαθηματικών μέσα από Παιχνίδι

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Διδασκαλία Μαθηματικών μέσα από Παιχνίδι

Ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας των Μαθηματικών, μέσα από μια διαδραστική εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο, παρουσίασε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου Do Well Science,που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Στην προγραμαμτισμένη συνάντηση του έργου, που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης παρουσίασε το πρώτο demo της εφαρμογής που ολοκλήρωσε τα πρώτα στάδια των δοκιμών με επιλεγμένους καθηγητές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιταλία και Σουηδία.

Στα πλαίσια της παρουσίασης συζητήθηκαν επιμέρους αλλαγές στο σενάριο και τις ασκήσεις που περιέχει η εφαρμογή, ώστε να είναι δυνατή η εμπλοκή περισσότερων καθηγητών στη συγγραφή ασκήσεων αλλά και η εφαρμογή του προγράμματος στα εμπλεκόμενα σχολεία από τις πέντε χώρες.

Η εφαρμογή έχει ήδη περισσότερες από 150 ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας και ο στόχος είναι να ξεπεράσει τις 300 με το τέλος του έργου τον Οκτώβρη του 2019.
Για αυτό το λόγο έχει προγραμματιστεί ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για καθηγητές που θα γίνει τον Απρίλιο στη Φλωρεντία ώστε να προετοιμαστεί το απαραίτητο υλικό για την επέκταση του συστήματος.

nafpaktianews.gr

Σε πλήρη ανάπτυξη η καθολική εφαρμογή του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr