ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Σύσκεψη των Τ.Ε.Ε.: Στο επίκεντρο οι υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας 

Αγρίνιο – Σύσκεψη των Τ.Ε.Ε.: Στο επίκεντρο οι υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας 

Αγρίνιο – Σύσκεψη των Τ.Ε.Ε.: Στο επίκεντρο οι υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές προσδοκίες για την ολοκλήρωση των υποδομών της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στο Αγρίνιο, παρουσία του Προέδρου του κεντρικού Τ.Ε.Ε. κου. Γ. Στασινού, η σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τ.Ε.Ε. της χώρας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κοινά ζητήματα των Μηχανικών και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, καθώς και η δυνατότητα σύστασης κοινών ομάδων εργασίας για διαπεριφερειακά τεχνικά θέματα.

Φαρμάκης, Μπλέτσας, Παπαναστασίου και Στασινός επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην ανάγκη υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής που είναι απαραίτητα στην Αιτωλοακαρνανία.

Πιο αναλυτικά:

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τη σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τ.Ε.Ε. της χώρας στο Αγρίνιο: «Δίνεται σε όλους μας η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε μία συζήτηση που έχει να κάνει με τις υποδομές. Όλοι, όχι μόνο η Αυτοδιοίκηση, αλλά και η κεντρική εξουσία αλλά και οι άνθρωποι που έχουν οριστεί από την Πολιτεία ως θεσμικοί σύμβουλοι της ίδιας της Πολιτείας, όπως είναι οι Μηχανικοί και τα Μέλη του Τ.Ε.Ε. θεσμικά. Μόνο μέσα από συνεδριάσεις μπορούμε να δώσουμε λύσεις, αυτό είναι το διακύβευμα της σημερινής σύσκεψης. Έχω την αίσθηση πως έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Αναμενόμενο τα θέματα που θα συζητηθούν να έχουν ως πυρήνα τους τα προβλήματα και τα ζητήματα που αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία, όπως το οδικό της δίκτυο και οι ελλείψεις που έχει και αφορούν τη σύνδεση του Αγρινίου με το Καρπενήσι και τη Λαμία και ένα σωρό άλλα ζητήματα που άπτονται αυτής της διαπεριφερειακής, διαδημοτικής και γιατί όχι διατμηματικής -όσο αφορά στα Τ.Ε.Ε.- συνεργασίας, άρα εκεί είναι μία συζήτηση που μας αφορά όλους και εμείς δε θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από μία τέτοια συζήτηση».

Ο Λίνος Μπλέτσας για τη σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τ.Ε.Ε. της χώρας στο Αγρίνιο: «Μία σύσκεψη που γίνεται τακτικά αλλά συνήθως δε γίνεται σε διαπεριφερειακό επίπεδο. Κυρίως, πραγματοποιείται στην Αθήνα. Είναι η πρώτη ίσως η δεύτερη φορά που λαμβάνει χώρα στο Αγρίνιο. Θα θέσω στους συναδέλφους μου όλα τα θέματα των υποδομών και των ζητημάτων ανάπτυξης της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της Αιτωλοακαρνανίας πιο συγκεκριμένα, για τα οποία όλοι είναι θετικότατοι και όλοι στο πλαίσιο της υποστήριξης που υπάρχει μεταξύ των Μηχανικών συναδέλφων αλλά αι των Περιφερειακών Τμημάτων θα αντιδράσουμε συνολικά προκειμένου να βοηθήσουμε να προχωρήσουν οι υποδομές όσο και η ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου για τη σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τ.Ε.Ε. της χώρας στο Αγρίνιο: «Δεύτερη σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων του Τ.Ε.Ε. που γίνεται στο Αγρίνιο. Η πρώτη είχε γίνει επί ημερών μου όταν κάνατε τα εγκαίνια του κτιρίου. Γίνονται συχνά αυτές οι συσκέψεις. Πολύ σημαντικό πως η σημερινή γίνεται στην πόλη του Αγρινίου βάζοντας ζητήματα της περιοχής, όπως η σύνδεση του Αγρινίου, το Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία που είναι στα αζήτητα, ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο χώρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των Μηχανικών είναι ιδανικός για την καλλιέργεια νέων ιδεών για νέα έργα και νέες ιδέες για αναπτυξιακά μοντέλα της περιοχής. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μπορεί αυτή η περιοχή να είναι έξω από τα μεγάλα έργα της χώρας. Έπρεπε να έχει προχωρήσει τάχιστα. Να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και να ασκηθεί η πίεση που χρειάζεται σε όσους κυβερνούν, γιατί αυτά τα έργα θα αλλάξουν το πεδίο της περιοχής».

Ο Γιώργος Στασινός για τη σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τ.Ε.Ε. της χώρας στο Αγρίνιο: «Είμαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε πολλούς Προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Θα συζητήσουμε γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, προφανώς στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Νομίζω πως ο ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι σημαντικός γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην Πολιτεία και στην τοπική κοινωνία, διότι είμαστε συνδεδεμένοι με το κομμάτι της ανάπτυξης που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος».

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Περιφερειακών Τμημάτων Τ.Ε.Ε., το οποίο διεξάγεται, από την Τετάρτη, 19 Απριλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αερογέφυρας.

 

 

 

Λάρισα: Ζωοκλέφτης άρπαξε σταδιακά 19 μοσχάρια και τις ζωοτροφές τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ