ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοTEDx στο Αγρίνιο; Έρχεται και ανεβάζει το επίπεδο…

TEDx στο Αγρίνιο; Έρχεται και ανεβάζει το επίπεδο…

TEDx στο Αγρίνιο; Έρχεται και ανεβάζει το επίπεδο…

TEDx στο Αγρίνιο; Έρχεται και ανεβάζει το επίπεδο… όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία “εστιάζει” στο τι ξέρουμε για την πρωτοβουλία που αναβαθμίζει την πόλη στον δημόσιο λόγο;

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, διότι η πρώτη απορία στους περισσότερους θα είναι «τι είναι αυτό το TEDx;». Είναι, λοιπόν, ένας Μη Κυβερνητικός- Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί συνέδρια και γεγονότα (events) που έχουν ως στόχο τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (“Ideas Worth Spreading”), με τη μορφή σύντομων και ισχυρών ομιλιών (18 λεπτών ή και λιγότερο).  Τα αρχικά είναι Technology, Entertainment, Design, δηλαδή Τεχνολογία, Ψυχαγωγία και Σχέδιο. Το όνομα αυτό προέκυψε όταν πριν από 33 χρόνια, το 1984 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο με σκοπό να «συναντηθούν» άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου.

Το TEDx, όμως, δημιουργήθηκε με βάση την διάδοση ιδεών που αξίζουν και για να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις και εκτός ΗΠΑ όπου φτιάχτηκε το αρχικό TED. Υποστηρίζει ανεξάρτητους διοργανωτές, κοινότητες, πανεπιστήμια ή οργανισμούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα γεγονός, σαν αυτά που διοργανώνει το TED.

Στη χώρα μας το πρώτο TEDx ήταν το TEDxAthens το οποίο πήρε την άδεια λειτουργίας του το 2009 και είναι από τα πρώτα TEDx events σε όλο το κόσμο. Πλέον όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα TEDx στη χώρα μας. Στην Αθήνα συγκεκριμένα μπορείς να συναντήσεις το TEDxPanteionUniversity, το TEDxUniversityOfPiraeus, ενώ TEDx έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται επίσης σε Χανιά, Ανώγεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Ρόδο και Σύρο. Όλες οι διοργανώσεις του TEDx πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εθελοντές

Στο Αγρίνιο; Γιατί όχι;

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω, το Αγρίνιο! Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι TEDx φιλοξενούν οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, πάντα με πανεπιστήμιο, ξένο κόσμο, επισκεψιμότητα ή κεντρική θέση στον χάρτη. Άρα από μόνη της είναι μια τεράστια επιτυχία για την περιοχή και μάλιστα πρέπει να ενεργοποίησε τα γνωστά αντανακλαστικά του επαρχιωτισμού για κάποιους που έκαναν και σχετική… πλάκα ήδη! Και-μαντέψτε-προέρχονται από τη περιοχή μας, όπως στην φωτογραφία με την  ανάρτηση στο twitter από λογαριασμό που δηλώνει «not proud Αγρινιώτης»!

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο Αγρίνιο θα υπάρξει τέτοια εκδήλωση από το TEDx Agrinio που έχει πάρει εδώ και δύο χρόνια άδεια από τα κεντρικά αλλά δεν κατέστη δυνατόν να κάνει κάποια εκδήλωση λόγω κορωνοϊού, ενώ πριν είχε αρκετό διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να πείσει ότι αξίζει να φέρει την συγκεκριμένη επωνυμία.

Σύμφωνα με τον συνδιοργανωτή (co-organizer) Ανδρέα Σκαρτσάρη, το πρώτο- και ιστορικό- Αγρινιώτικο TEDx  θα έχει θέμα τα «Όρια» θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο την 1η Οκτωβρίου. Θα έχει, δε, μόνο 100 εισιτήρια γιατί αυτή είναι η πολιτική του θεσμού σε όλη την Ελλάδα. Αυτά θα κυκλοφορήσουν και όποιος προλάβει θα μετέχει στο γεγονός και στις ομιλίες από τους ειδικούς. Θα υπάρχουν με 25 ευρώ, με 30 ευρώ κι ένας αριθμός από πιο ακριβά που θα έχουν κάποια προνόμια όπως τη συμμετοχή σε συζητήσεις και επαφή με τους ομιλητές.Αυτοί θα είναι οι:

1. Αυγουλάς Ευάγγελος, δικηγόρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια».

2.Γιαννακού Μάριος, αθλητής υπεραποστάσεων.

3.Γεωργιακάκης Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Δάσκαλος της χρονιάς.

4.Εκπρόσωπος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

5.Καλλιαρίδου Χριστίνα, μέλος ΕΕΠ Ιονίου Πανεπιστημίου, διευθύντρια χορωδίας.

6.Καλογεράκης Ιωάννης, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, υπεύθυνος Ανθρωποκεντρικής & Βιωματικής εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων.

7.Δρ Κανδαράκη Άννα, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

8.Μαγιάτης Προκόπης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

9.Μάζαρης Μάριος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας θεατρικών έργων, δημιουργός μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

10.Πλειώνης Εμμανουήλ, Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

11.Σμυρνάκης Νικόλαος, συγγραφέας.

12.Τσάκος Παναγιώτης, συνιδρυτής της Viva Wallet.

13.Φλωροπούλου Βασιλική, Coach, Consultant και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Πολύ χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ομάδας του Αγρινίου αναφέρει:

«Συνεχίζοντας να ονειρευόμαστε και αισιόδοξα να ελπίζουμε ότι τα όρια είναι η πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε, να πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει πάντα να κερδίζει το καλό, η προσπάθεια, ο μόχθος, η ευφυΐα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η χαρά, η συνεργασία, η δημιουργία, η ελπίδα η προσωπική και η συλλογική μας ελευθερία, οριοθετώντας και σχεδιάζοντας την βελτιστοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας, αναθεωρούμε τα περιοριστικά μας πιστεύω, δημιουργούμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο νέες ιδέες, εντός και εκτός των ορίων μας, μέσω του επερχόμενου TEDx Agrinio.

Η ομάδα του TEDx Agrinio, αφουγκραζόμενη την επιτακτική ανάγκη των νέων και παραγωγικών πολιτών της περιοχής μας να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους που φέρουν καινοτόμες ιδέες και διαθέτουν ευρείες προσλαμβάνουσες, αποφάσισε να εργαστεί προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης του 1ου ομώνυμου συνεδρίου στο Αγρίνιο, την 1η Οκτωβρίου 2022, στο κτήριο της Γ.Ε.Α. στο Αγρίνιο.

Καταστατική επιδίωξη μας, συνιστά η διεύρυνση των ορίων, που έχουν τεθεί διαχρονικά σε ένα ποικίλο φάσμα πολιτιστικών, κοινωνικών, αλλά και οικονομικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής μας, αναστέλλοντας την εξωστρέφειά της και αμβλύνοντας τις ωφέλιμες επιδράσεις των ωσμώσεων σε επίπεδο ιδεών. Για αυτό το λόγο η θεματική του 1ου ΤΕDx Agrinio φέρει τον τίτλο “ΌΡΙΑ”.  Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο tedxAgrinio έρχεται!»

TEDx στο Αγρίνιο; Έρχεται και ανεβάζει το επίπεδο…

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Προσωπικός γιατρός: «Χαμηλές πτήσεις» στο Αγρίνιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ