ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΤαξίδι στην ποίηση και τον χρόνο

Ταξίδι στην ποίηση και τον χρόνο

Ο ποιητής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου στο «Βιβλιοτρόπιο»
Με επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Χρονομύστης»

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βαλτινού Κωνσταντίνου Παπαθανασίου «Χρονομύστης», στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο» στο Αγρίνιο. Ο χώρος του βιβλιοπωλείου γέμισε ασφυκτικά από το κοινό το οποίο παρακολούθησε την παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής που εξέδωσε ο τοπογράφος-ποιητής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με κοινό στοιχείο των ποιημάτων τον «χρόνο».
Τον ποιητή και την ποιητική συλλογή παρουσίασαν η φιλόλογος Έφη Τσαφώνια, η σύμβουλος Σταδιοδρομίας Νέλλη Παρμάκη και ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Χαραμής. Το κοινό παρακολούθησε με προσοχή και ενδιαφέρον την βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και τον χρόνο. Νωρίτερα, όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να προμηθευτούν τον «Χρονομύστη», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον ποιητή να υπογράψει το αντίγραφό τους.

Κώστας Καρακώστας
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το πρώτο “σαλπάρισμα” του Χρονομύστη. Το γεγονός και μόνο ότι νέοι άνθρωποι στρέφονται με ενδιαφέρον και αγάπη προς την ποίηση, καταδεικνύει πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα ευαίσθητες χορδές στις ψυχές των ανθρώπων, που πάλλονται με αισιοδοξία και πίστη. Η συγκίνησή μου για την αποδοχή αυτού του πρώτου ποιητικού εγχειρήματος συνοδεύεται και από απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που κατά τη χθεσινή παρουσίαση μου προσέφεραν αφειδώλευτη αγάπη και στήριξη! Εύχομαι, ως ελάχιστη ανταπόδοση, ο Χρονομύστης να τους ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα ψυχικά εδάφη.Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ομιλητές της παρουσίασης,τον κ. Κ.Χαραμή, την κ. Νέλλη Παρμάκη, την κ. Έφη Τσαφώνια, καθώς και τη διοργανώτρια κ. Ματίνα Δάμπλια για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της βραδιάς και για τα υπέροχα,ποιητικά τους λόγια.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr