ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΤα θεατρικά «Το Τάβλι» και «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» στο Δήμο Αμφιλοχίας

Τα θεατρικά «Το Τάβλι» και «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» στο Δήμο Αμφιλοχίας

Τα θεατρικά «Το Τάβλι» και «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα»  στο Δήμο Αμφιλοχίας

Με δύο θεατρικές παραστάσεις, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη και το «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» σε σκηνοθεσία Κάτιας Ζαρκάδας και Γιούλης Μαρούση, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αμφιλοχίας.

«Το τάβλι», από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου,πραγματεύεται μια ιστορία από τη δεκαετία του ’70, όταν δυο κουμπάροι μπροστά σ’ ένα ανοικτό τάβλι και έτοιμοι για μια ακόμη παρτίδα, αποφασίζουν να στήσουν μια κομπίνα για να… «πιάσουν την καλή» και να πραγματοποιήσουν έτσι το όνειρο κάθε Νεοέλληνα. Η παράσταση θα δοθεί στο Αρχαίο Κάστρο της Λιμναίας στην Αμφιλοχίας, αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στις 21:00. (Παρακαλώ προσοχή στην αλλαγήτου χώρου της παράστασης σε σχέση με προηγούμενη ανακοίνωση).

Το θεατρικό «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» είναι βασισμένο στα κείμενα «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίουκαι «Έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και αποτελεί ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών. Οι ιστορίες τουςσυναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μπαμπαλιού την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στις 21:00.

Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι δωρεάν.

Μάρκος Σεφερλής: Πήγε σε ταβέρνα να φάει και όταν ζήτησε τον λογαριασμό έμεινε άφωνος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ