ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας: Αλλάζουμε ταχύτητες, κινούμαστε δημιουργικά και αποτελεσματικά

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας: Αλλάζουμε ταχύτητες, κινούμαστε δημιουργικά και αποτελεσματικά

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας: Αλλάζουμε ταχύτητες, κινούμαστε δημιουργικά και αποτελεσματικά

«Αλλάζουμε ταχύτητες, κινούμαστε δημιουργικά και αποτελεσματικά. Στόχος μας η  δημιουργία  ανθεκτικού οικονομικού μοντέλου με εξωστρεφή χαρακτηριστικά». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος τον προσανατολισμό της Περιφερειακής Αρχής στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που διαμορφώνεται για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία..

Μιλώντας στο tempo24.gr εστιάζει στην υστέρηση που παρουσιάζει η περιοχή και επισημαίνει: «Με τη γεωγραφική της θέση η Δυτική Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κόμβος, που θα  επιτρέπει τη σύνδεση πολλών εμπορικών διόδων. Δυστυχώς όμως η έλλειψη υποδομών υπονομεύει τις προοπτικές της περιοχής. Αυτό πάμε να αντιστρέψουμε. Επιμένουμε πολύ στις υποδομές γιατί θέλουμε να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Επιδίωξή μας να γίνουν χθες όσα έμειναν σε επίπεδο σχεδιασμού και οραμάτων, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις  για ανάπτυξη και καταξίωση της Περιφέρειας μας ως φορέα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η Δυτική Ελλάδα  επενδύει στο τρίπτυχο τουρισμός, πολιτισμός, ισχυρός παραγωγικός τομέας, τομείς που για να λειτουργήσουν αποδοτικά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πρωτίστως δομικές αδυναμίες και να αναπτυχθεί ένας εξωστρεφής προσανατολισμός που θα καταστήσει γνωστή την Δυτική Ελλάδα στο διεθνές, αλλά και το εγχώριο γίγνεσθαι.

«Δεν είναι δυνατό οι συζητητές μας, όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από τη χώρα μας, να μην γνωρίζουν που βρισκόμαστε. Μας ρωτούν αν ανήκει σε εμάς η Άρτα, η Τρίπολη ή η Καλαμάτα και δεν γνωρίζουν ότι στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται η γενέτειρα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, η Αρχαία Ολυμπία. Αλλάζουμε λοιπόν ταυτότητα. Ακριβέστερα, δεν αλλάζουμε, αποκτούμε ταυτότητα. Η Περιφερειακή μας Αρχή  έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας την Ολυμπία και τον Ολυμπισμό, ως προμετωπίδα των προσπαθειών μας. Έτσι η Δυτική Ελλάδα θα γίνει αναγνωρίσιμη και αυτό δεν θα είναι μόνον προς όφελος του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύουμε την εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, άρα και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων».

tempo24.news

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr