ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤαϊβανέζοι στο Αγρίνιο

Ταϊβανέζοι στο Αγρίνιο

Νέα εμπορικά πλάνα και νέοι εμπορικοί δρόμοι για τους Αγρινιώτες

 

Ταϊβανέζοι στο Αγρίνιο

 

Ο Αιτωλοακαρνάνας Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων του Αγρινίου με την Ταιβάν

 

 

Μεθαύριο Παρασκευή κλιμάκιο Ταϊβανέζων με επικεφαλής τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και τον εμπορικό αντιπρόσωπό της χώρας τους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Αγρίνιο, με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με μέλη του εμπορικού κόσμου της πόλης. Η αντιπροσωπεία των Ταϊβανέζων θα επισπευτεί το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο και τον δήμαρχο της πόλης, ενώ πιθανή θεωρείται η επίσκεψη της αντιπροσωπείας σε μεταποιητικές επιχειρήσεις της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ Χρήστο Βασιλάκο, που είναι εμπνευστής και πρωτεργάτης της εμπορικής επίσκεψης-συμμαχίας του εμπορικού κόσμου του Αγρινίου με τους Ταϊβανέζους, θα επισκεφτούν σχολεία της πόλης, και συγκεκριμένα το 5ο Λύκειο και κάποιο ΕΠΑΛ, όπου θα δωρίσουν υπολογιστές. Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει επίσης και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Προσφάτως ο κ Βασιλάκος, ο οποίος κατάγεται από την Βόνιτσα, επισπεύτηκε την Ταιβάν για την «Διεθνή Έκθεση Εφευρέσεων και Τεχνολογίας» και πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας αυτής, όπως επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών της.

Η Ταιβάν, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις που διατηρεί με την χώρα μας, δεν διαθέτει στην Ελλάδα ούτε πρεσβεία ούτε προξενείο, ενώ εκπροσωπείται από την «Αντιπροσωπεία των Ταϊπέι στην Αθήνα», αφού η Ελλάδα αναγνωρίζει ως κράτος μόνο την Λαϊκή Δημοκρίτεια της Κίνας και δεν έχει αναπτύξει διπλωματικές σχέσεις με την χώρα των επισκεπτών μας.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr