ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤαινία στο Αγρίνιο: Πώς προχωράς μετά από τον χαμό ενός παιδιού;

Ταινία στο Αγρίνιο: Πώς προχωράς μετά από τον χαμό ενός παιδιού;

Ταινία στο Αγρίνιο: Πώς προχωράς μετά από τον χαμό ενός παιδιού;

Το Αγρίνιο πρωτοτυπεί και μάλιστα εν μέσω καραντίνας! Με τη σφραγίδα του Γιώργο Λουριδά , γυρίζεται στην πόλη μας μια κινηματογραφικη ταινία! Καλή επιτυχία να έχει και να μην είναι πρώτη και τελευταία…..αλλά να ακολουθήσουν και άλλες !

Μια ιστορία αγάπης, απώλειας, προδοσίας και διάλυσης είναι αυτή της ταινίας «Ο πηλός και η κοπέλα» τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες στο γειτονικό Αγρίνιο. Εκεί βλέπουμε την πατρινή ηθοποιό Πέτρα Μαυρίδη, στο πλευρό του αγρινιώτη ηθοποιού Σόλωνα Τσούνη, να υποδύονται ένα ζευγάρι που υποφέρει και προσπαθεί να επιβιώσει μετά τον θάνατο της κόρης τους.

Κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιώργου Λουριδά, εξελίσσεται η ιστορία του Παύλου, ενός μεσήλικα γλύπτη που αποφασίζει να φτιάξει ένα άγαλμα στη μνήμη της αγαπημένης του, νεκρής κόρης, της Αννίτας. Ενώ βρίσκει το νεαρό μοντέλο που θα πυροδοτήσει την έμπνευσή του, τα πράγματα πηγαίνουν απροσδόκητα λάθος. Η σύζυγός του, Μαρία, παρακολουθεί την αγάπη του Παύλου για τη νεαρή γυναίκα που διαρκώς μεγαλώνει και κρούει το κουδούνι του κατεστραμμένου γάμου τους.
«Πώς μπορείς να βρεις ισορροπίες μετά τον χαμό του παιδιού; Είναι μια δύσκολη συνθήκη» σημειώνει μιλώντας στην «Π» η Πάτρα Μαυρίδη και συνεχίζει: «Είναι δύσκολο το να κρατηθεί μία σχέση μετά τον χαμό ενός παιδιού. Αλλά μετά από αυτό τι επιλέγεις; Τη μοναξιά; Μένεις εκεί; Ανάλογα ο καθένας με τον χαρακτήρα του, προχωρά. Πώς μπορείς όμως να προχωρήσεις; Πώς αντέχεις; Κάποιοι αντέχουν… Θέλει δύναμη να προχωρήσεις μετά από ένα τόσο τραγικό συμβάν».

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν εν μέσω καραντίνας και χρειάστηκε ειδική άδεια για να πραγματοποιηθούν, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή. Σκηνές γυρίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενώ τη φωτογραφία της ταινίας έχει αναλάβει η Αρετή Κατσούλα. Διευθύντρια φωτογραφίας είναι η Lizette Araceli Vargas από το Μεξικό, ενώ η μουσική υπόκρουση του trailer ανήκει σε εκτέλεση Bach από τον Ελληνα πιανίστα Χρήστο Ντανάκα.

Για τη χρηματοδότηση της ταινίας χρησιμοποιήθηκε το λεγόμενο crowdfunding, μέσα από την πλατφόρμα «Kickstarter» και όπως επισημαίνει ο Γιώργος Λουριδάς στο κείμενό του: «”Ο Πηλός και η Κοπέλα” είναι ένα σενάριο που ετοιμάστηκε φέτος. Ξεκινήσαμε να το αναπτύσσουμε με την ίδια λογική, χωρίς να περιμένουμε αποφάσεις ινστιτούτων και άλλων μέσων χρηματοδότησης. Είμαστε μια ομάδα που δεν θέλει να περιμένει. Μόλις ολοκληρώσαμε τα προσχέδια, πήγαμε αμέσως στην προ-παραγωγή. Το reperage είναι σχεδόν έτοιμο και το storyboard προχωράει κάθε μέρα! Εχουμε μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας μας. Με την επιτυχή χρηματοδότηση από το Kickstarter θα προχωρήσουμε την παραγωγή και θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα! Στόχος μας είναι αυτά να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Το storyboard δημιουργήθηκε από την εξαιρετική καλλιτέχνη Karla Elizabeth Olivares Lioner». Ολοκληρώνοντας ο Γιώργος Λουριδάς αναφέρει: «Πήραμε την αρχική έμπνευση για την ιδέα από τον γλύπτη David D ‘Angers και το έργο του “Κόρη της Ελλάδας”. Αυτό το άγαλμα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, και το δικό μας άγαλμα στην ταινία θα έχει μια ισχυρή σχέση με αυτό».

Πηγή:pelop.gr

Λογότυπο “Μεσολόγγι 2021”-«Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr