ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΠαναγιώτης Τάγκαλος: “Πρώτη νίκη των ποδοσφαιρικών σωματείων η αναβολή των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας”

Παναγιώτης Τάγκαλος: “Πρώτη νίκη των ποδοσφαιρικών σωματείων η αναβολή των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας”

Παναγιώτης Τάγκαλος: “Πρώτη νίκη των ποδοσφαιρικών σωματείων η αναβολή των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας”

Στο θέμα των εκλογών της ΕΠΣ που, τελικά, αναβλήθηκαν επανήλθε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Τάγκαλος. Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για “άτακτη υποχώρηση” του Δ.Σ. υπό το βάρος των καταγγελιών και χαρακτηρίζει την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας ως την πρώτη νίκη των ποδοσφαιρικών σωματείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Για σήμερα 27 Απριλίου το Δ.Σ. της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας είχε ορίσει εκλογές. Με απόφαση που πήρε (εν κρυπτώ) στις 5 Μαρτίου και δεν δημοσιοποίησε ποτέ. Το «μυστικό» διέρρευσε τη Μ. Τρίτη και παρά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ο συνδυασμός μας κατέθεσε τις υποψηφιότητες τη Μ. Πέμπτη, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, έχοντας ταυτόχρονα την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων. Τα οποία εκείνη την ημέρα λάμβαναν μέσω αλληλογραφίας τον εκλογικό φάκελο!!!

Διαπιστώνοντας την επερχόμενη ήττα ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΠΣΑ την ίδια μέρα (κοίτα σύμπτωση, ήταν 21η Απριλίου!) αποφάσισε την αναβολή των εκλογών και την ανάρτησε τη Μ. Παρασκευή στο site της Ένωσης.

Με απύθμενο θράσος στη σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «διέπεται από δημοκρατικές αντιλήψεις», μια διοίκηση που έχει καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατίας, διαφάνειας και αδιάβλητων εκλογών. Που αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση διαπιστώνοντας ότι τα Σωματεία (τα οποίο προσβάλει βάναυσα με τις τακτικές της) έχουν στοιχηθεί απέναντί της.

Στην ίδια ανακοίνωση αντί να απολογηθεί για τη συμπεριφορά της και τους αποκλεισμούς που επέβαλε, η διοίκηση της ΕΠΣΑ αναρωτιέται «με ποιο μαγικό τρόπο» θα συμμετάσχουν στις εκλογές τα Σωματεία.

«Μαγικά» και άλλα τέτοια «κόλπα» συνηθίζει να κάνει η ίδια. Στις δημοκρατικές διαδικασίες ακολουθούνται συγκεκριμένοι νόμιμοι και διαφανείς δρόμοι. Τόσο απλά. Αυτούς υποχρεούται να ακολουθήσει:

– Ανάρτηση της απόφασης προκήρυξης τακτικής Γενικής Συνέλευσης στο siteτης ΕΠΣΑ και στα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) 45 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της και όχι εν κρυπτώ

– Ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου που αποστέλλει στη Γ.Γ.Α. όχι περισσότερες από 40 ημέρες πριν τις εκλογές (για να μην υπάρχουν περίεργοι αποκλεισμοί) και ανακοίνωση της έγκρισης ή τροποποίησής του από τη Γ.Γ.Α.

Η αναβολή (όπως ζητήσαμε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας) της προγραμματισμένης (εν κρυπτώ) για σήμερα εκλογικής διαδικασίας αποτελεί την πρώτη νίκη του συνόλου των Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού μας. Η επόμενη, που θα γυρίσει οριστικά τη σελίδα, θα έρθει την ημέρα που θα γίνουν τελικά οι εκλογές. Ελπίζουμε να μάθουμε την ημερομηνία και τον εκλογικό κατάλογο, έγκαιρα αυτή τη φορά…

2ο ΓΕΛ Αγρινίου: Διάκριση του μαθητή Πετράκη Εμμανουήλ στην 39η εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →