ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΤαχυδρομικό κατάστημα Θέρμου: Δεν απαντούν για την αναδιάρθρωση τα ΕΛΤΑ

Ταχυδρομικό κατάστημα Θέρμου: Δεν απαντούν για την αναδιάρθρωση τα ΕΛΤΑ

Ταχυδρομικό κατάστημα Θέρμου: Δεν απαντούν για την αναδιάρθρωση τα ΕΛΤΑ

Ενίσχυση του προσωπικού ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου

Ένα από τα Ταχυδρομικά καταστήματα  της Αιτωλοακαρνανίας, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει δυσλειτουργίες και καθυστέρηση στην διανομή της αλληλογραφίας, των εντύπων και των δεμάτων στην περιοχή δικαιοδοσίας του, είναι και αυτό του Θέρμου. Πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου με ψήφισμά του ζήτησε την στήριξη του καταστήματος με δυο ακόμη Ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αποχώρησης τριών υπαλλήλων με το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, οπότε μένουν δύο υπάλληλοι να εξυπηρετούν ολόκληρο το Δήμο και τα χωριά του, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να γίνεται η διανομή και οι συναλλαγές εντός του γραφείου.

«ΤoΤαχυδροµικόΚατάστηµαΘέρµου, συνεχίζει να λειτουργεί µε πέντε υπαλλήλους και να παρέχει όλες τις ταχυδροµικές υπηρεσίες.  Τονίζεται ότι οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής στην λειτουργία των ΤαχυδροµικώνΚαταστηµάτων, πραγµατοποιείται µε γνώµονα πάντοτε την απρόσκοπτη ταχυδροµική εξυπηρέτηση των πολιτών». Αυτή είναι η απάντηση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις κυοφορούμενες αλλαγές λόγω του εν εξελίξει προγράμματος εθελούσιας εξόδου, περίπου 2.000 εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Οι λοιπές αναφορές της διοίκησης των ΕΛΤΑ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξία για το μέλλον των περιφερειακών καταστημάτων.

Αναφέρεται συγκεκριμένα : «Τα ΕΛΤΑ υλοποιούν πρόγραµµα µετασχηµατισµού το οποίο περιλαµβάνει δράσεις, που στοχεύουν στον οικονοµικόεξορθολογισµό, τον επιχειρησιακό εκσυγχρονισµό, την εισαγωγή νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την αναβάθµιση της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών, την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και την αναδιοργάνωση του δικτύου και της οργανωτικής δοµής τους. Ειδικότερα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ παρακολουθούν πανελλαδικά τις δηµογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδοµένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδροµικού∆ικτύου, το οποίο περιλαµβάνει τα ΤαχυδροµικάΚαταστήµατα, τα Ταχυδροµικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς ∆ιανοµείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη Ταχυδροµική εξυπηρέτηση των πολιτών. Με δεδοµένη τη µεγάλη πτώση του όγκου αλληλογραφίας, την κανονιστική υποχρέωση διεκπεραίωσης των ταχυδροµικώναντικειµένων, όπως αυτή προκύπτει από την 29768/2020 Υπουργική Απόφαση, καθώς και την ανάγκη της ταχυδροµικής εξυπηρέτησης όλης της χώρας και ιδιαίτερα των νησιωτικών, παραµεθόριων και ορεινών περιοχών, δηµιουργείται η επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης του ταχυδροµικού δικτύου και αλλαγής της συχνότητας διανοµής».

Σε κάθε περίπτωση λόγω της ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής του ορεινού Θέρμου, το Ταχυδρομείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξυπηρετεί πάνω από 40 χωριά και οικισμούς της ορεινής Τριχωνίδας, ορισμένα και εκτός του Δήμου, κυρίως όμως εξυπηρετεί κάθε είδους ανάγκη (εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, είσπραξη τελών, πληρωμή κάθε είδους συντάξεων ΙΚΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΑ, ΟΓΑ κ.α.) εκατοντάδων ηλικιωμένων, αλλά και ατόμων που είναι μέλη ευπαθών ομάδων και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Αγρίνιο: “Έφυγε” ο πατέρας του 17χρονου που είχε πέσει από την οροφή στην Γλυπτοθήκη Καπράλου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr