ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα θέματα εκτός της προεκλογικής ατζέντας στο Αγρίνιο είναι τα σοβαρότερα!

Τα θέματα εκτός της προεκλογικής ατζέντας στο Αγρίνιο είναι τα σοβαρότερα!

Τα θέματα εκτός της προεκλογικής ατζέντας στο Αγρίνιο είναι τα σοβαρότερα!

Σαν…μαγεμένοι όλοι οι υποψήφιοι και οι 5 παρατάξεις που κατεβαίνουν για να γίνουν δημοτική αρχή στο Αγρίνιο, δεν βλέπουν και δεν θίγουν τα μόνα δύο θέματα που συζητιούνται κάθε μέρα όπου βρεθείς κι όπου σταθείς στην πόλη, πλέον και στα χωριά.

Το ένα είναι η παραβατικότητα και το άλλο είναι η (μη) ενσωμάτωση των χιλιάδων Ρομά που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Αγρινίου, όχι μόνο στην περίμετρο της πόλης, όπως  παλιότερα, αλλά και στις δημοτικές ενότητες, στο Παναιτώλιο, την Αβόρανη, την Μεγάλη Χώρα, τα Καλύβια, το Αγγελόκαστρο κλπ, κλπ.

Με τη διασκευή των αριθμών μπορείς να φτιάξεις διάφορες πραγματικότητες και οι δημοσιογράφοι έχουν μάθει κι εκείνοι να μην θέλουν να γίνουν στόχος.

Διότι αν κάνεις έναν απολογισμό σε συλλήψεις μιας βδομάδας και δεις τα στοιχεία των εμπλεκόμενων…απλά θα χρειαστεί να κρύψεις πράγματα για να μην συμβάλεις στην κοινωνική έκρηξη. Τους υποψηφίους όμως τι τους κρατά και δεν ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα; Άλλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, άλλοι θεωρούν ότι όλες οι ψήφοι μετρούν εξίσου κι άλλων δεν τους επιτρέπει η πολιτική τους ατζέντα να θίξουν τέτοια ζητήματα. Κιάλλοι κρύβονται πίσω από τις…αρμοδιότητες!

Μια επίσκεψη -μια οποιαδήποτε μέρα- στο νοσοκομείο Αγρινίου αποτελεί θέμα δελτίου Τύπου για τις παρατάξεις αλλά, με έναν μαγικό τρόπο, κανείς δεν διαπιστώνει το παράδοξο να είναι οι μισοί επισκέπτες και νοσηλευόμενοι προερχόμενοι από μια μειοψηφική ομάδα στον γενικό πληθυσμό!

Τι αρμοδιότητες χρειάζονται για να συζητήσεις, ως αυριανός δημοτικός σύμβουλος, ανοιχτά ότι δεν μπορεί ο Δήμος να είναι αμέτοχος στο γεγονός ότι μαχαιρώνονται κάθε τρεις και λίγο νέοι άνθρωποι στο σημερινό Αγρίνιο; Αλήθεια δεν βλέπουν όλοι εκείνοι που φτιάχνουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα για ψύλλου πήδημα ότι το Αγρίνιο είναι μια πόλη διαφορετική από ότι πριν 15 χρόνια; Διαφορετική προς το χειρότερο;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι μαγεμένοι οι υποψήφιοι αλλά είναι πλανεμένοι με τον τρόπο που παραπλανά ένας ταχυδακτυλουργός το “θύμα” του. Κοιτάζουν σε λάθοςσημείο! Διότι η τέχνη της παραπλάνησης αυτή ακριβώς είναι. Όταν συμβαίνει κάτι, στην περίπτωσή μας κάτι τεράστιο, εσύ να κοιτάς αλλού, εκεί που σε έχει οδηγήσει ο πλανευτής σου.

Πως έχουν καταφέρει να κοιτάνε όλοι αλλού και να μην βλέπουν τι συμβαίνει; Λέγεται “κρατούσα ιδεολογία” ή αλλιώς “πολιτική ορθότητα με συγκεκριμένη ατζέντα”…

Μετά κάποιος θα έρθει σε 10 χρόνια στον Δήμο προτείνοντας “τελικές λύσεις”  και θα κλαίμε όλοι μαζί για το πως κατάντησε η μικρή επαρχιακή μας πόλη.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ