ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα σκουπίδια στο Μεσολόγγι και οι παρεμβατικοί πολίτες

Τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι και οι παρεμβατικοί πολίτες

Τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι και οι παρεμβατικοί πολίτες

Τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι και οι παρεμβατικοί πολίτες

Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει και πάλι ζήτημα με τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι, πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη εδώ και χρόνια. Και φυσικά δεν πρόκειται να λυθεί με πομφόλυγες ούτε και με μηνύσεις σαν εκείνη που αποκαλύφθηκε ότι έχει κάνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου στο… ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα υπάρξει λύση ούτε κι αν…τραβήξει μια μήνυση στον δήμαρχο(ή όπου αλλού) ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, όπως δήλωσε με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα και αυτομάτως φιλοξενήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας.

Με επικοινωνιακά γεγονότα δεν λύνονται τα ζητήματα. Εδώ χρειάζονται ιδέες, μελέτες, πρωτοβουλίες που να βάζουν ένα τέτοιο ζήτημα σε τροχιά πιο ολιστικής αντιμετώπισης, πιο οικολογικής. Με άλλα λόγια, χρειάζεται και φαντασία.

Είναι λοιπόν αξιοπερίεργο το πώς ενώσεις πολιτών και πρωτοβουλίες που δημοσιοποιούν θέσεις επί παντός του επιστητού, τόσα χρόνια δεν βρήκαν έναν ειδικό να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό.

Έχουν όμως άποψη για εκκλησιαστικά, βιομηχανικά, αναπτυξιακά. συγκοινωνιακά, εργατολογικά και δεκάδες άλλα ζητήματα! Έχουν στείλει επιστολές και διαμαρτυρίες για τα βουνά, τα αρχαία, την Ιστορία, για τα πάντα- όλα. Όμως για την αυλή τους, για τα σκουπίδια τους, δεν έχουν λύση, επαφίενται στην καλοσύνη των άλλων που λέει και η γνωστή ταινία.

Δεν μπορεί να έχεις λόγο και να καλείσαι σε σύσκεψη για το που θα περάσει ο οδικός άξονας που θα πάει από την Πάτρα στη Ναύπακτο και… διαγώνια στην Άμφισσα με απώτερο προορισμό τον Βόλο αλλά στο σπίτι σου η εικόνα να θυμίζει Βομβάη!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τώρα μας ληστεύουν και όταν σταματάμε στον δρόμο νύχτα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ