ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα σκουπίδια στο Αγρίνιο και τα θηράματα στην Αμφιλοχία για επίδειξη στο facebook!

Τα σκουπίδια στο Αγρίνιο και τα θηράματα στην Αμφιλοχία για επίδειξη στο facebook!

Τα σκουπίδια στο Αγρίνιο και τα θηράματα στην Αμφιλοχία για επίδειξη στο facebook!

Δύο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από την Αμφιλοχία, έρχονται να μας δείξουν ότι για πολλούς γύρω μας η πραγματική ζωή έχει καταργηθεί και το μόνο που μετράει είναι τα κοινωνικά δίκτυα και η επίδειξη σε αυτά.

Στην πρώτη περίπτωση ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στο Αγρίνιο, Χριστόφορος Παπαδημητρίου, έκανε έντονες επισημάνσεις για πολίτες που τραβούσαν φωτογραφίες από ένα σημείο με συσσωρευμένα σκουπίδια για να τα ανεβάσουν στο facebook αλλά ένα τηλέφωνο στον Δήμο δεν πήραν για να πάει κάποιος να τα μαζέψει!

Την επόμενη μέρα, αφού πρώτα κάποιοι έκαναν “δημοσιογραφική” δουλειά τα σκουπίδια είχαν μαζευτεί. Το ερώτημα όμως είναι, για τον πολίτη, ποιο είναι εκείνο που προέχει;

Το να ειδοποιηθεί ο Δήμος να κάνει αυτό που οφείλει ή να εκθέσει το “ρεπορτάζ” του στον λογαριασμό του ο καθένας;

Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο τραβηγμένη ακόμη. Στην Αμφιλοχία ο κυνηγετικός σύλλογος πήρε μια αξιόλογη πρωτοβουλία. Να τιμωρεί με πρόστιμο και αφαίρεση άδειας όποιο μέλος του επιδεικνύει τα θηράματα που “χτυπά” πάνω σε καρότσες, σε καπό αυτοκινήτων ή στο έδαφος!

Πολύ σωστά, αλλά αν δεν τα επιδείξουν κάποια τα θηράματά τους- ειδικά στο facebook ώστε να πάρουν και τα ανάλογα σχόλια και “λάικ”-, τότε γιατί να κυνηγούν; Ούτως ή άλλως κάποιοι το κάνουν για επίδειξη κι όχι για να φάνε ή για…αναψυχή.

Αυτό συνέβαινε πάντα, απλά τώρα με τα κοινωνικά δίκτυα το πράγμα έχει ξεφύγει.

Συνοψίζοντας, είμαστε στην εποχή που τα πάντα είναι θέαμα, επίδειξη ή έκθεμα. Ακόμη και το στραβό που βλέπεις στον δρόμο ή ακόμη και αυτό που κάνεις ως “σπορ”…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Έργα χωρίς εργοταξιακή σήμανση και 23 λεπτά από Χαβέλα σε 4ο Δημοτικό!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ