ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤα ρούχα δεν είναι για πέταμα, κάποιοι τα χρειάζονται!

Τα ρούχα δεν είναι για πέταμα, κάποιοι τα χρειάζονται!

Τα ρούχα δεν είναι για πέταμα, κάποιοι τα χρειάζονται!

Τα ρούχα δεν είναι για πέταμα, κάποιοι τα χρειάζονται!

Είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό το θέαμα που αντικρίζει συχνά όποιος κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά τα σκουπίδια που αφήνουμε στου κάδους καθημερινά.

Πέραν του ότι έχει καταργηθεί το κλασικό σακουλάκι έξω από τα σκουπίδια με κάποιο φαγητό ή ψωμί, πλέον φαίνεται να πετάμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, ούτε καν στην ανακύκλωση, κατευθείαν στους πράσινους κάδους!

Στις φωτογραφίες υπάρχει μια τέτοια περίπτωση από κεντρικό σημείο του Αγρινίου όπου έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια ολόκληρα ρούχα χωρίς κάποιο εμφανές ελάττωμα.

Είναι τουλάχιστον κρίμα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες ανάγκες υπάρχουν πραγματικά σε τόσους και τόσους συνανθρώπους μας, ενόψει μάλιστα του χειμώνα.

Φυσικά, μπορεί εδώ να έγινε κάποια διαλογή ή να πετάχτηκαν κατά λάθος. Αλλά είναι γενικό το φαινόμενο με ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών να μην δείχνουν καμιά ευαισθησία για όσους πραγματικά δεν έχουν τίποτε.

Μια σακούλα και τοποθέτηση έξω από τον κάδο δεν κοστίζει σε κανέναν τίποτε και ίσως κάποιος που είναι αληθινά φτωχός- κι όχι …γιαλαντζί κι “επιδοματίας” κατά συνείδηση-, να μπορέσει να ντυθεί ή να ντύσει κάποιον δικό του.

Σε κάθε περίπτωση είναι σπατάλη. Ακόμα χειρότερα, είναι κρίμα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τώρα η υπόθεση ας μείνει στο επίπεδο που της αρμόζει

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ