ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα ρεκόρ Σταμάτη και Στράτου δεν θα καταρριφθούν εύκολα

Τα ρεκόρ Σταμάτη και Στράτου δεν θα καταρριφθούν εύκολα

Τα ρεκόρ Σταμάτη και Στράτου δεν θα καταρριφθούν εύκολα

Η υπουργοποίηση του Σπήλιου Λιβανού μας ανάγκασε κατά κάποιο τρόπο να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο… υπουργικό παρελθόν της Αιτωλοακαρνανίας τουλάχιστον στα χρόνια από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Ο Σπήλιος Λιβανός, λοιπόν, είναι ο πέμπτος βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας που γίνεται Υπουργός μετά τη Μεταπολίτευση, καθώς συνήθως οι βουλευτές του νομού που καταλαμβάνουν θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, γίνονται υφυπουργοί  ή αναπληρωτές των υπουργών.

Πάντως το ρεκόρ των πρώτων Υπουργών της Αιτωλοακαρνανίας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης δύσκολα θα σπάσει….

Οι αείμνηστοι Γεώργιος Σταμάτης και Χριστόφορος Στράτος ήταν οι πρώτοι Υπουργοί από την Αιτωλοακαρνανία στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Ο πρώτος διατέλεσε Υπουργός (Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή την περίοδο 1976-1977, ενώ ο δεύτερος Υπουργός Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών την ίδια περίοδο. Μάλιστα ο Γ. Σταμάτης και ο Χρ. Στράτος είναι οι μόνοι Αιτωλοακαρνάνες που είχαν χαρτοφυλάκιο Υπουργού με διαφορετικούς πρωθυπουργούς καθώς στην Κυβέρνηση Ράλλη (1980-1981) επανήλθαν ο μεν πρώτος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο δεύτερος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Εφημερίδα Συνείδηση

Kύπελλο Ελλάδας: Με τον Ολυμπιακό κληρώθηκε ο Παναιτωλικός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr