ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΤα πρόσωπα πίσω από την αγροτική πλατφόρμα F-6 που απειλεί να «κόψει στα δύο την Ισπανία» – Διαχωρίζουν τη θέση τους τα συνδικάτα

Τα πρόσωπα πίσω από την αγροτική πλατφόρμα F-6 που απειλεί να «κόψει στα δύο την Ισπανία» – Διαχωρίζουν τη θέση τους τα συνδικάτα

Τα πρόσωπα πίσω από την αγροτική πλατφόρμα F-6 που απειλεί να «κόψει στα δύο την Ισπανία» – Διαχωρίζουν τη θέση τους τα συνδικάτα

«Αντιεμβολιαστές την περίοδο της πανδημίας και οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Vox». Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζονται στην Cadena SER , οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων μερίδας των αγροτών που τις ημέρες αυτές των αγροτικών κινητοποιήσεων επιχειρούν να «κόψουν την ισπανία στα δύο» όπως ισχυρίζονται.

Η Εθνική Πλατφόρμα για την Άμυνα του Τομέα Μεταφορών, γνωστή για τον αγώνα της ενάντια στην κυβέρνηση Σάντσεθ τον Νοέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια της κρίσης των φορτηγών, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι καλεί τους μεταφορείς να προχωρήσουν σε απεργία επ’ αόριστον από αυτό το Σάββατο και συμφωνεί με τα αιτήματα της Πλατφόρμας 6F Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Πρόεδρος της πλατφόρμας αυτής είναι ο Μανουέλ Ερνάντεθ, οδηγός φορτηγού από το Αλμπαθέτε, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής για την κριτική του στον Πέδρο Σάντσεθ στο YouTube, ο οποίος ηγήθηκε των απεργιών των φορτηγατζήδων το 2022 και προσπάθησε να αφήσει χωρίς προϊόντα τα σούπερ μάρκετ.

Η δεύτερη πλατφόρμα, γνωστή ως F-6 έχει ως επικεφαλής της την Λόλα Γκουθμάν, αγρότισσα από την Βαλένθια που είναι παρούσα σε πολλές περιπτώσεις σε εκδηλώσεις εκστρατείας για το Vox και τον ηγέτη του Σαντιάγο Αμπασκάλ και υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες της σε πολιτικές εκδηλώσεις με τον ακροδεξιό αρχηγό.

Και τα δύο πρόσωπα , επισημαίνει η Cadena SER, είναι πολύ συνδεδεμένa με το ακροδεξιό Vox και τα δύο κινήματα εμφανίστηκαν ξαφνικά για να εκμεταλλευτούν την κοινωνική δυσαρέσκεια στους τομείς των μεταφορών, τον Νοέμβριο του 2022, και μεταξύ των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με την σημερινή ευκαιρία. Η Εθνική Πλατφόρμα για την Προάσπιση του Τομέα Μεταφορών και η Πλατφόρμα 6F Αγροτών και Κτηνοτρόφων έχουν ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό: και οι δύο διεκδικούν τον ρόλο τους ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συνδικάτα κι αυτό το κάνουν χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα.

Η Λόλα Γκουθμάν έχει αφήσει έντονο ψηφιακό αποτύπωμα και δεν κρύβει το γεγονός ότι υπήρξε πολύ ενεργή στις διαμαρτυρίες ενάντια στην Ατζέντα του 2030 και τη «νέα παγκόσμια τάξη», δύο από τα αγαπημένα θέματα της ακροδεξιάς.

«Επανάσταση των τρακτέρ»

Η Γκουθμάν και ο Ερνάντεθ, παρουσιάζονται ως μια ομάδα “χωρίς ηγέτες” που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον μικρό αγρότη – χωρίς φωνή σε αυτή τη διαμαρτυρία, σύμφωνα με τους ίδιους – μακριά από τις παραδοσιακές γεωργικές ενώσεις ASAJA, COAG και UPA.

Η πλατφόρμα F -6 ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την κατάργηση των νόμων για την κλιματική αλλαγή και την καλή διαβίωση των ζώων, τους περιορισμούς στις καλλιέργειες σε προστατευόμενες περιοχές και την ανατροπή όλων των πολιτικών που συνδέονται με την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Όταν δεν υπάρχει φαγητό ή βενζίνη, θα μας πάρουν στα σοβαρά», υποστηρίζει ο Guzmán σε δηλώσεις του διασφαλίζοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι να «κόψει την Ισπανία στα δύο» και να αδειάσει τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα σε έναν αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Σάντσεθ.

Πηγή: Cadena SER

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ