ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα πράγµατα σε µεγάλο βαθµό επαφίενται ακόµη στον κακό µας ή τον καλό µας τον καιρό

Τα πράγµατα σε µεγάλο βαθµό επαφίενται ακόµη στον κακό µας ή τον καλό µας τον καιρό

Τα πράγµατα σε µεγάλο βαθµό επαφίενται ακόµη στον κακό µας ή τον καλό µας τον καιρό

Αντικειµενικά αυτό που συνέβη χθες ως εικόνα και ως µήνυµα ενόψει την κακοκαιρίας που αναµένεται σύµφωνα µε τους µετεωρολόγους σήµερα να πλήξει την περιοχή ήταν κάτι σχεδόν πρωτοφανές.

Η κινητοποίηση που έγινε µε τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο δήµων, σε επίπεδο Περιφέρειας, η προετοιµασία και η προληπτική κινητοποίηση από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα των ερπιστριοφόρων της ΕΜΑΚ στο Αγρίνιο να βρίσκονται stand by ήταν κάτι πρωτοφανές.

Όλα αυτά όµως γίνονται για να αποφευχθούν τα χειρότερα… Και επί του παρόντος ως Πολιτεία φαίνεται πως αυτό είναι το περισσότερο που µπορούµε να κάνουµε. Δηλαδή να κινητοποιηθούµε εγκαίρως και να υπάρξει άµεση επέµβαση προκειµένου να µην κινδυνεύσουν ζωές. Οι καταστροφές είναι η πληµµύρα µας χτυπήσει την πόρτα είναι δεδοµένες. Και αυτό γιατί ακόµη δεν µπορούµε να µιλάµε για θωράκιση, αφού αντιπληµµυρικά έργα δεν έχουν οι προχωρήσει ή γιατί δεν έχουµε τη διάθεση να υποτιµήσουµε τίποτα, έχουν προχωρήσει σε επίπεδο µικρών σηµειακών παρεµβάσεων.  Μπορούµε λοιπόν να µιλάµε για καλή προετοιµασία, για έγκαιρη κινητοποίηση, διόλου ασήµαντα πράγµατα και µπράβο όταν συµβαίνουν, αλλά για αντιπληµµυρική θωράκιση δεν µπορούµε ακόµη να µιλάµε. Έτσι τα πράγµατα σε µεγάλο βαθµό επαφίενται στον κακό µας ή τον καλό µας τον καιρό. Την τύχη.

Εφημερίδα Συνείδηση

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Απαντά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr