Τα POS και τα λεφτά για τα επιδόματα

Διότι εκτός από τους προνομιούχους των επιδομάτων, υπάρχουν κι αληθινά ζητήματα όπως η ακρίβεια και το στεγαστικό που επηρεάζει το ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό

5406678

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 2024 θα είναι η πρώτη χρονιά για την κυβέρνηση κατά την οποία θα πρέπει να εκτελεστεί προϋπολογισμός με τόσο υψηλό δημοσιονομικό στόχο, δηλαδή με πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2%. 

Οι πολίτες από τον κορωνοϊό και μετά συνήθισαν σε βοήθεια από το κράτος με τα διάφορα pass που όμως με τις τωρινές συνθήκες απλά δεν θα υπάρχουν.

Κάπως έτσι οι αγρότες βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να μην πάρουν και τόσα πολλά, όσα νόμιζαν.

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να βρει χώρο να δώσει λεφτά παραπανίσια η κυβέρνηση είναι να τα βρει από κάπου που μέχρι τώρα δεν τα έβρισκε και να τα δώσει σε φτωχούς αλλά και σε κακομαθημένους στο καθισιό. Διότι εκτός από τους προνομιούχους των επιδομάτων, υπάρχουν κι αληθινά ζητήματα όπως η ακρίβεια και το στεγαστικό που επηρεάζει το ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό.

Επειδή όλη η κοινωνία ξέρει ότι κάποιοι εισπράττουν τον ΦΠΑ αλλά δεν τον αποδίδουν στο κράτος η κυβέρνηση σου λέει "τα λεφτά σας τα έχουν οι φοροφυγάδες", κάτι που είναι έτσι αλλά που δεν θα έπρεπε να περνάει από τα έξοδα του πολίτη προς ένα μέσω από το οποίο παρακρατεί ποσοστό η τράπεζα.

Από την άλλη τα λεφτά είναι τόσα πολλά που η επιδοτούμενη Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να τα αφήσει να πάνε χαμένα και η κυβέρνηση το ξέρει αυτό.

Υπολογίζεται ότι από τον ΦΠΑ μπορούν να εξοικονομηθούν έως και 2 δισ. ευρώ ετησίως σε βάθος 4ετίας. Είναι ένα μεγάλο ποσό το οποίο αν συγκεντρωθεί θα καταστεί εφικτό να χρηματοδοτήσει φιλολαϊκές πολιτικές για τις οποίες σήμερα δεν υπάρχουν πόροι.

Και ο σκύλος ο ολόκληρος και η πίτα χορτάτη δηλαδή, μέχρι να σταματήσει να φτιάχνει πίτα ο νοικοκύρης, βέβαια...

Εφημερίδα Συνείδηση

Διπλή συνεδρίαση για να μην έχουμε άδεια έδρανα;